DIY: van sjaal naar tas

Tover je sjaal in een handomdraai om tot een leuke, unieke (en vooral ruime!) tas. Altijd handig als je onderweg bent en je je extra spullen kwijt moet. In deze post laat ik zien hoe simpel het is om deze sjaal-tas te maken.

Een tijdje terug heb ik een post geschreven over wat je allemaal met je sjaals kunt doen. In die post liet ik zien dat een sjaal ook als tas kan dienen. Bekijk mijn ‘styling sjaals’ post hier.

Na requests te hebben ontvangen voor een DIY, laat ik je in deze post zien hoe je deze leuke tas in een paar stappen maakt.

Het enige wat je nodig hebt is een brede sjaal. Houd de sjaal verticaal in je hand (de korte kant boven). Pak de twee uiteindes en vouw deze naar elkaar toe zodat ze een cirkel vormen.

Waar ik de sjaal hierboven vast heb bij de rode pijl is waar je de eerste knoop gaat maken.

Maak nu ook een knoop in de andere lus, ter hoogte van je eerste knoop.

Herhaal deze stappen ook voor de andere korte kant van de sjaal.

Als het goed is, heb je nu vier lussen met een knoop.

Extra tip: als je wilt dat je tas wat nauwer aansluit, dus dat de opening wat kleiner wordt, bevestig dan een ring in de lus vóórdat je de kopen maakt. Extra veilig en het ziet er ook nog leuk uit!

Vervolgens twist je de twee lussen door ze om hun eigen as te laten draaien en maak je ze aan elkaar vast met een klein knoopje.

Herhaal dit ook weer aan de andere kant.

Let op: maak niet de twee lussen die in dezelfde ring zitten aan elkaar vast, maar knoop ze vast aan de andere twee lussen die er tegenover liggen. Zodat het hengsel van je tas, die je net gemaakt hebt, horizontaal over de breedte loopt.

Nu begint je sjaal op een echte tas te lijken. Hang je tas over je schouder voor de laatste stap.

Houd de tas recht, pak het midden van de voorkant en maak hier een knoopje. Doe hetzelfde voor de achterkant.

En dat is het, zo makkelijk! Wat je al niet kunt creëren met een sjaal en een paar knopen!

Comments

comments