DIY: verfrissend badzout

Wanneer ik een dagje vrij heb, vind ik het leuk om met simpele recepten of diy’s aan de slag te gaan. Iets wat niet al te moeilijk is en waar je weinig benodigdheden voor nodig hebt. Dit recept voor een verfrissend badzout is er zo één dat ik maar al te graag met jullie deel.

Benodigdheden:

  • Een sinaasappel
  • Epsom zout (gekocht bij De Tuinen)
  • Groene thee
  • (weck)pot

Pak een sinaasappel en pers het sap in een kom. Haal eventueel de pitjes eruit. Die wil je natuurlijk niet in jouw badzout hebben.

Voeg het sap aan je epsom zout en roer het goed door elkaar. Wanneer het te papperig wordt, voeg je wat meer zout toe.

Pak twee of drie theezakjes, knip ze open en voeg de thee toe aan het zout. Roer alles vervolgens weer goed door elkaar. Als het goed is ruik je nu de heerlijke geur van groene thee. Vervolgens kun je jouw eigen badzout in een potje bewaren. Ik koos voor een weckpot omdat het er leuk uitziet.

De natuurlijke olie in de sinaasappel zorgt voor de hydratatie, terwijl de groene thee antioxiderende  eigenschappen bevat dat goed is voor de vermoeide huid en het een mooie glow geeft. Je  hebt maar een paar schepjes van dit badzout nodig en je kunt relaxen.  Bewaar je badzout in de koelkast zodat het zo lang mogelijk goed blijft. Dit is ook leuk als cadeautje wanneer je de weckpot leuk versiert. Mij kun je hier in elk geval erg blij mee maken!

Ben jij ook zo gek op badzout?

Comments

comments