Do’s en Dont’s bij een oorpiercing

Een paar weken terug liet ik samen met een vriendin een piercing zetten in mijn oor, auww! Ik kan er al een paar dagen niet op slapen want het doet nog steeds best zeer, maar ik heb het er voor over. Mijn ervaring met het laten piercen van mijn oor deel ik graag met je, en ik heb gelijk wat tips!


De hele dag had ik heel stoer geroepen ‘yolo laten we het gewoon doen’, maar toen ik eenmaal die shop binnenstapte trok ik toch wel een beetje wit weg. Doodeng vond ik het. Ik moest op een zakdoekje bijten en mijn vriendinnetje durfde niet te kijken hahaha!


Uiteindelijk voelde je er natuurlijk bijna niets van en waren we binnen no time een piercing rijker.

Ik ben heel blij met mijn piercing maar weet ook dat er een aantal do’s en dont’s aan vast zitten, die een ontsteking – van deze eigenlijk gewoon open wond – moeten voorkomen.

Do’s

Wanneer je je piercing laat zetten is het belangrijk dat je rustig blijft – ja, lekker makkelijk praten want het is echt wel spannend!? – maar als je teveel strest en ineens je hoofd wegtrekt wanneer hij net wordt gezet gaat het natuurlijk helemaal fout. Blijf dus rustig liggen. Een tweede do is om in ieder geval zo’n 6 weken lang na het zetten, je piercing goed schoon te houden. Wat ik heb gedaan is tijdens het douchen spoelen met water en de piercing bewegen. Wanneer er echt een beetje pus uit kwam heb ik hem schoongemaakt met alcohol. Tot nu toe is hij nog niet flink gaan ontsteken! Een derde tip is om zo veel mogelijk je haar omhoog te dragen. Ik was natuurlijk weer eigenwijs en droeg het los, maar mijn haren zijn al een aantal keer achter mijn piercing blijven hangen en geloof me: dat doet echt pijn.

Dont’s

Zoals je waarschijnlijk al wel eens heb gehoord: zwemmen is een no go na het zetten van een piercing. Vooral in een zwembad krioelt het van de bacteriën die een ontsteking van je piercing kunnen veroorzaken. Zwemmen in zee kan naar mijn ervaring wel, maar zorg dan dat je piercing zo min mogelijk nat wordt en spoel hem aan het einde van de dag goed tijdens het douchen. Een tweede don’t is het constant aanraken van je piercing. Je moet je piercing tijdens het spoelen heen en weer bewegen, maar verder blijf je er af. Als je hem vaak aanraakt met vieze handen heb je alleen maar meer kans op ontstekingen.

De soort spijker die nu in mijn oor zit vind ik overigens niet zo mooi, zodra het kan doe ik er een dun zilver ringetje in. Wat vind jij van mijn piercing?

 

 

Comments

comments