Droge huid na zomer: Wat te doen?

Het is alweer eind juli en veel van jullie hebben er een fijne zonvakantie opzitten. Heb je last van een droge huid na deze zomerse weken? Dat is goed mogelijk! Hier zijn een aantal tips om je huid te ‘repareren’.

Door de zon heeft je huid collageen (het structuurgevende eiwit die zorgt voor de sterkte van je huid) aangetast. Je huid heeft eigenlijk ook een normaal voedingspatroon. Door de grote hoeveelheid zon is je voedingspatroon aangepast. Hierdoor kan je een trekkerige en droge huid krijgen en zal je huid niet zo zacht en soepel aanvoelen.

Wat kun je nu doen om je huid weer in een goede conditie te brengen? Een hydraterende en herstellende crème kan zeker helpen om de huid weer een beetje in balans te brengen. Zorg er wel voor dat er ‘hydratatie’ op de verpakking staat. Deze crèmes bevatten namelijk veel vetten die de huid nodig heeft.

Een peeling masker is hét masker die je nodig hebt na je zonvakantie. Je huid wordt dan echt even grondig gereinigd, waardoor alle verstopte poriën weer schoon worden. Check hier mijn review over peeling maskers. Er is namelijke genoeg keuze!

Reinig eerst je huid goed met een lotion of gel. Als je een lotion gebruikt, zorg er dan voor dat wanneer je de lotion hebt aangebracht, de lotion weer van je gezicht verwijderd met water. Als je je huid helemaal hebt gereinigd kun je een scrub gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen. Scrub met kleine, roterende bewegingen en laat daarna de scrub even intrekken. Met lauwwarm masker spoel je de huid goed schoon en dep je de huid droog met een zachte handdoek. Door de scrub staan je porien waarschijnlijk open, waardoor dit hét moment is om een masker aan te brengen. Gebruik een peeling masker of een hydraterend masker om je vochtgehalte weer op peil te brengen.

Herhaal deze stappen minimaal 1 tot maximaal 2x in de week. Houd het ongeveer vier weken vol, want ook voor je huid geldt dat je na herhaling resultaat ziet. Vergeet niet dat je huid de tijd nodig heeft om te herstellen van alle zonuren, gun je huid deze tijd ook! En ach, af en toe zo’n verzorgingsavondje inplannen is toch helemaal geen straf?

Comments

comments