Dupe alert: 3 x beautyblenders

Bloggers, visagisten en andere beauty peeps zijn zo’n huge fan van de beautyblender, dus toen ik in de Primark deze beautyblender van maar €2 (!) tegen kwam, moest ik hem gewoon meenemen om uit te testen. Maar zal deze goedkope beautyblender wel net zo goed zijn als de echte? Ik testte en vergeleek 3 beautyblenders (waaronder 2 dupes) om te kijken of de cheap versies net zo goed zijn als the original.Deze beautyblenders, van goedkoop en nep (€2) naar duur en echt (€14,95), testte ik voor jullie uit. In de verpakking ziet de echte beautyblender (helemaal rechts) er toch wel het kleurrijkste uit. Ook zit hier een uitleg bij over hoe je het product gebruikt, dit mist bij de andere twee. Uit de verpakking zien ze er alle drie zo leuk uit; krijg meteen zin in pasen. Maareh…Let the game begin!

#Dupe 1 Primark €2


Mooi licht roze kleurtje en hij voelt zacht aan van de buitenkant. Maar de blender is nogal erg hard als je er in probeert te knijpen. Lijkt me niet lekker om op je huid te deppen.


Ik breng mijn BBcream eerst aan op mijn huid en dep daarna met de beautyblender (droog) de bbcream over mijn gezicht. Het dekt niet goed en de cream blijft meer op de blender zitten dan op mijn huid. Ook is het nogal hard om te deppen.

Het puntje zit eraan voor moeilijke hoekjes te bedekken met foundation,zoals je ooghoeken. Maar deze blender is zo hard, dat het meer voelt alsof je in je oog wordt gestompt als je je foundation dara probeert aan te brengen. Als je de blender nat maakt gaat het smeren iets beter, maar ik ben niet tevreden. FAIL!

#Dupe 2 RT Miracle Complexion Sponge €5,50 via Enchantra.com


Deze ziet er anders uit dan de andere twee; hij heeft twee punten en er lijkt een stuk van afgesneden te zijn, zoals je ziet als hij in de verpakking zit. Hij voelt heel zacht en hij ligt lekkerder in je hand,vanwege de vorm.


Hij voelt zacht op je huid en smeert de cream een stuk beter uit dan de eerste dupe. De uitsnede in de blender is ideaal voor de rondingen van je gezicht, zoals je wangen en je kin, hij valt daar precies in zeg maar. En ook voor je ooghoeken is hij prettig, je kunt hem namelijk goed inknijpen en met de punt de foundation in je ooghoeken smeren. Heel fijn.

Nat maken? Onder de kraan houden, uitknijpen en nog eens uitknijpen in een handdoek. Dus als hij licht vochtig is op je huid deppen met foundation. Als je hem nat maakt wordt hij ineens twee keer zo groot; na een paar minuten krimpt hij weer. Maar ook deze blender werkt beter als hij iets natter is. FAN!

#Beautyblender original €14,95 via Enchantra.com


De echte beautyblender ziet er toch wel het mooiste uit. Super fel roze, voelt heel erg zacht en is erg licht. Lijkt me heel prettig om iets aan te brengen op je gezicht.


Deze blender smeert mijn cream eigenlijk net zo goed uit als de oranje dupe. Alhoewel, deze droog ook goed uitsmeert, terwijl de andere toch wel iets vochtig moeten zijn. Hij voelt ontzettend zacht op je huid. Super voor hoekjes! Maar ik vind hem toch wel klein en ligt niet lekker in je hand, terwijl ik echt mini handen heb. Zoals je op de foto hierboven ziet wordt hij wel mega groot als hij nat gemaakt is (vergeleken met de primark beautyblender). TOP product, maar mijn winnaar is:

#Dupe 2 RT Miracle Complexion Sponge €5,50. Deze ligt zo lekker in je hand, smeert net zo goed uit als de echte, maar is wel een stuk goedkoper. Alleen jammer dat hij oranje is, roze vind ik leuker!

Gebruiken jullie ook een beautyblender?

Comments

comments