Dupe Alert: Urban Decay Naked 2 van eBay

Soms kom je op eBay prachtige juweeltjes tegen. Ja, één van deze paletten is toch echt ‘fake’ en hij kost nog geen 5 euro! Lees snel verder over deze goedkope dupe van het Urban Decay Naked 2 palet.  


Zie boven het eBay palet en onder de echte. Zoals je kunt zien verschilt de kleur van de verpakking een beetje, maar het gaat om de inhoud, right?


Helaas kraste ik met mijn nagel door de oogschaduw bij het openen van het eBay palet, dus dat verklaart de beschadiging in de eerste en tweede kleur. Sommige kleuren zijn exact hetzelfde en andere zijn net iets anders. Kijk hieronder mee naar swatches van elke kleur naast elkaar. De eerste kleur komt uit het ‘echte’ Naked 2 palet en de tweede is de dupe van eBay.


1. Foxy: Foxy is een matte, lichtgelige kleur die je niet echt goed ziet. Deze kleuren zijn bijna identiek.
2. Half Baked: Half Baked verschilt een beetje qua kleur. De echte is meer goud en de neppe wat meer oranje.
3. Booty Call: deze kleur is eigenlijk identiek. De pigmentatie van de echte is wel iets beter.
4. Chopper: de echte Chopper is iets meer oranje en de neppe iets meer roze. De kwaliteit van deze kleur is wel bijna hetzelfde. Ze zijn beiden heel romig en ze zijn fijn om aan te brengen.


5. Tease: Tease is een matte taupe kleur. De neppe variant is iets lichter van kleur, maar nog steeds echt gorgeous.
6. Snake Bite: Snake Bite verschilt iets in kleur. De echte is iets bruiner.
7. Suspect: de echte variant is wat meer goud en de neppe iets meer rosé.
8. Pistol: weer een bijna identieke oogschaduw, en wat is-ie prachtig!


9. Verve: ietsje anders, maar die van eBay is ook heel mooi.
10. YDK: YDK ook bijna identiek!
11. Busted: de neppe variant is wat meer paars dan die van Urban Decay.
12. Blackout: de allergrootste verrassing van het hele palet, de mat zwarte kleur. Ik had niet verwacht dat de pigmentatie van de neppe versie net zo goed zou zijn als die van de echte. I’m impressed! De kleur is echt goed gepigmenteerd en net zo zwart als die van Urban Decay. Score!


Ik ben heel blij met mijn € 5 palet. Ondanks dat sommige kleuren iets anders zijn, is de kwaliteit echt prima en zelfs te vergelijken met het Urban Decay palet. Voor het ‘echte’ Naked 2 palet betaal je trouwens € 39,69. Je kunt ’t helaas niet meer in Nederland kopen, maar het is wel online te bestellen bij Sephora. Voor het eBay palet heb ik helaas geen link, omdat de bestelpagina’s op eBay eens in de zoveel tijd veranderen. Maar hij is heel makkelijk te vinden:

Stap 1: Ga naar www.ebay.com.
Stap 2: Vul ‘12 color palette’ in bij search.
Stap 3: Klik op ‘best match’ en zoek.


Kies hierna gewoon de goedkoopste uit! Wat vinden jullie van deze dupe? Ik ben zeker van plan vaker make-up op eBay te bestellen, nu ik weet dat de kwaliteit zo goed kan zijn!

Comments

comments