Extreem dunne modellen, no more in Frankrijk!

Frankrijk legt een ban op té dunne modellen. De meisjes worden vanaf nu eerst gewogen. Modellen bureau’s moeten een officieel certificaat aan kunnen leveren dat bewijst dat de BMI van het meisje minstens 18 is! Lees het hele verhaal hier!

Modellen moeten in Frankrijk minstens een BMI van 18 hebben. Als modellen bureau’s zich niet aan de eisen houden kunnen er fikse boetes uitgedeeld worden, ze kunnen zelfs de gevangenis in gegooid worden.

”Sommige bureaus pushen meiden om te stoppen met eten. Ze vertellen de meiden watten balletjes te eten, zodat zij hun eetlust verliezen en afvallen. Wij willen dit tegengaan”, zegt Olivier Veran, een dokter en wetgever. ”Modellen botten zien op de catwalk, is een verschrikkelijke trend.”

”De hoofdredacteuren van magazines vertellen ons steeds meer dat zij photoshop niet gebruiken om de meiden dunner te maken, maar om ze dikker te maken door middel van het vervagen van té prominente botten. “Ik denk dat wij aan het einde van 2015, geen anorexia modellen meer op de catwalk hebben.”

Wat vinden jullie van dit initiatief van de Franse regering?

Comments

comments