Fashion Talk: Charissa Rae

Misschien ken je Charissa al van haar prachtige Insta feed of haar geweldige stijl. Deze Britse blogger schrijft over beauty en fashion en geeft de beste tips & tricks. Dit is Fashion Talk met Charissa Rae!

Wat was je favoriete kledingstuk als kind?
”Ik denk dat mijn favoriete item een paar dungarees was, oftewel een broekpak. Het onderliggende motto van de 90’s was toch wel the more denim, the better. Het is ook totally acceptable om een bandana en wedged trainers erbij te dragen en er dan ook nog stylish uit te zien. Ondanks de, toch wat ongelukkige, vorm van de dungarees vind ik het geweldig dat ze helemaal in zijn. What goes around, comes around after all.

Wat is het favoriete item dat in je kledingkast hangt?
”Het is zo moeilijk om één item te kiezen, omdat ik zoveel items heb die geschikt zijn voor verschillende looks en stijlen. Natuurlijk hangt het er ook vanaf in welke mood ik ben. Ik denk dat, op dit moment, mijn faux leather trousers mijn all-time favourite item is. Ik heb ze al vijf jaar, ze waren £30 in Topshop and they are still going strong. Ze geven elke casual outfit net iets extra’s en ik voel me altijd goed als ik ze aan heb en zo zou elk item je moeten laten voelen.”


Wat is je grootste fashion- of beautyblunder?
”Ik zou niet zeggen dat ik veel blunders heb begaan op fashion- en beautygebied (gelukkig maar). Het enige waar ik nu wel meteen aan denk, was toen ik ging shoppen met mijn zus. Ik had een nude lip paint opgedaan die ik nog nooit eerder had geprobeerd. Na een paar uur voelde mijn lippen droog aan en ik vond het een goed moment om het opnieuw op te doen. Omdat het een tube was, deed ik iets op mijn vinger en smeerde dit op mijn lippen. Ik dacht namelijk dat het meer een lipbalm was.. Wrong. Gelukkig zat ik net naast een spiegel en zag dat het over mijn hele gezicht zat. Ik leek net een clown. Na een paar servetjes, water en a touch of powder zag ik er weer normaal uit. Niemand had het gelukkig gezien!”

Als je maar één beautyproduct mee mag nemen op vakantie, wat zou dat zijn?
”Als ik echt maar één product mee zou kunnen nemen, zou ik gaan voor een tinted moisturizer. Het geef net een beetje meer glow en hydratatie en er zit een SPF in!”


Wat zou je liever voor de rest van je leven dragen, kleding die 2 maten te klein is of kleding die 4 maten te groot is?
”Vier maten te groot, 100%. Strakke kleding is nooit echt mijn stijl geweest en uiteindelijk weet niemand welke maat er in jouw shirt staat. Het hangt er vanaf hoe het er op jouw lichaam uitziet. Just think the bigger the top, the smaller your legs look! ;)”

Nu al grijs worden en je haar wel kunnen verven of later grijs worden en het nooit kunnen verven?
Ik denk dat grijs haar hebben en het wel kunnen verven een win-win situatie is. Misschien staat grijs haar wel superleuk en als het niet mooi staat, kan ik alsnog avontuurlijk zijn en andere kleuren uitproberen, totdat ik iets vind wat bij mij past. Ik denk niet dat, als ik later oud ben, ik mezelf ga aanpassen aan de ideeën over hoe een ‘oude dame’ eruit moet zien. Ik hoop dat als ik 60 ben, ik nog steeds mijn faux-leather pants aan heb en dat het er geweldig uitziet!


Als je moest kiezen tussen de rest van je leven Crocs dragen of geen make-up, wat zou je kiezen?
”Ik zeg geen make-up. We zijn geboren zonder make-up en dat laat toch echt zien hoe de natuur het bedoeld heeft. Crocs aan de andere kant niet. Mezelf leuk aankleden betekent meer voor mij dan hoe mijn gezicht eruit ziet. I would rather have someone judge me on my fashion sense than my looks any day of the week.”


Zou je liever geen wenkbrauwen hebben of geen wimpers?
”Dit is echt een moeilijke vraag, omdat ik vind dat ze beide vorm geven aan je gezicht. Maar als ik moet kiezen, ga ik toch zonder wimpers door het leven. Mijn wenkbrauwen zijn echt een groot gedeelte van mijn make-up routine and to see them go would break my heart a little. Plus je kunt altijd valse wimpers opdoen, right?”

Volg  Charissa op Instagram of kijk op haar blog www.charissarae.com!

Comments

comments