Fish eye lens voor je smartphone

Fish eye foto’s zijn zo leuk! Maar helaas is zo’n lens voor je camera al gauw erg duur… Gelukkig is er een goedkopere, en misschien ook wel handigere, fish eye lens! Ik scoorde voor 4 euro een fish eye lens voor op je smartphone die perfect werkt.


De fish eye lens scoorde ik bij Hema dankzij een vriendinnetje die mij tipte. Mijn eerste reactie hierop was: “Huh, maar 4 euro?!”. En ja, voor 4 euro nam ik dit mooie, kleine lensje mee naar huis.

Hoe werkt het eigenlijk?
De lens werkt magnetisch, dus als je een smartphone hebt waar het al magnetisch is rond de camera, dan hoef je niks meer te doen. Maar natuurlijk kunnen ook smartphones zónder zo’n magnetisch veld de lens gebruiken. Je krijgt 3 kleine ringetjes erbij. Dit ringetje plak je op je smartphone.

Het ziet er dan ongeveer zo uit. Ik zelf vind het niet zo erg dat het metalen ringetje daar zit. Alleen de flitser wordt geblokkeerd.
Het nadeel is natuurlijk wel dat je het ringetje erop moet laten zitten als je de fish eye lens wilt blijven gebruiken. Maar je kunt het ook als iets positiefs zien: door het ringetje wordt je lens beter beschermt als je je mobiel op de achterkant neerlegt.

De fish eye lens blijft perfect zitten! Ik was geen moment bang dat-ie eraf zou vallen. Hopelijk zijn de foto’s ook een beetje scherp…

… en ja, ook de foto’s zijn scherp! Met de lens zijn de foto’s even goed als zonder de lens.
Je kunt ‘m gemakkelijk meenemen aan dit magnetische koordje dat je erbij krijgt. Ik ben de lens wel al bijna twee keer kwijtgeraakt binnen twee dagen, dus ik gebruik het koordje niet meer. :-P

Ik ben heel erg blij met de fish eye lens.
Thanks, Hema!

Wat vind jij van de fisheye lens?

Comments

comments