Foodie: homemade energy bars

Deze koude dagen kan je lichaam wel wat extra energie en vitaminen gebruiken. Waar haal je deze energie vandaan? Uit je homemade mueslireep natuurlijk!
De vele vezels en noten in deze energy bar, zijn een echte boost voor je lichaam en omdat je het zelf maakt, veel gezonder dan een mueslireep uit de supermarkt. Leuk én vooral erg lekker :)!

Fashionista’s Sanneke is dol op eten en maakte de lekkerste energybar recepten. Go nuts!

De recepten

Tropische kokos bars


Met deze energy bars heb jij geen zonnetje nodig voor je portie energie! Je hebt ze zo gemaakt en ze zitten bomvol goede stoffen die zorgen voor een flinke energie boost.

Wat zit erin:
– 25 gr kokos
– 50 gr amandelen
– 50 gr gepelde pistachenoten
– 50 gr gedroogde abrikozen
– 30 gr rozijnen
– 50 gr muesli
– 50 gr boter
– 50 gr honing

Extra nodig: ovenschaal (liefst een kleine, met een lengte van +/- 24cm ex. handvaten) en bakpapier

To do
Halveer de amandelen en pistachenoten en doe in een diepe kom. Snij de abrikozen in vier of meer kleine stukjes en voeg toe aan de amandelen en pistachenoten. Meng hier de muesli, kokos en rozijnen door. Zet een pannetje op het vuur en smelt op de boter op laag vuur. Voeg de honing toe, roer goed door de boter en laat pruttelen tot beiden volledig in elkaar over gelopen zijn. Dat is al vrij snel. Giet dit in de kom en meng alles goed door elkaar. Bekleed de ovenschaal met een stuk bakpapier en doe hierin het notenmengsel. Druk goed aan! Zet ongeveer een half uurtje in de vriezer. Haal eruit, snij er repen van en voila, klaar zijn je energy bars! Bewaartip: in de vriezer, dan blijven ze lekker stevig.

Choco loves vijgen bar


Je eigen homemade energy bars met… chocolade! Want wist je dat pure chocolade eigenlijk heel goed voor je is? En, het maakt deze energy bars met vijgen extra lekker!

Wat zit erin:
– 25 gr kokos
– 50 gr hazelnoten
– 50 gr gedroogde vijgen
– 30 gr pompoenpitten
– 50 gr rice krispies
– 25 gr pure chocolade
– 50 gr boter
-50 gr honing

Extra nodig: ovenschaal (liefst een kleine, met een lengte van +/- 24cm ex. handvaten), bakpapier en een rasp.

To do
Halveer de hazelnoten, snij de vijgen in kleine stukjes en doe samen met de kokos, pompoenpitten en rice krispies in een kom. Rasp hier de chocolade doorheen. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg de honing toe. Roer goed door de boter en laat pruttelen tot beiden volledig in elkaar over gelopen zijn. Dat is al vrij snel. Giet dit in de kom en meng alles goed door elkaar. Bekleed de ovenschaal met een stuk bakpapier en doe hierin het notenmengsel. Druk goed aan! Zet ongeveer een half uurtje in de vriezer. Haal eruit, snij er repen van en voila, klaar zijn je energy bars! Bewaartip: in de vriezer, dan blijven ze lekker stevig.

Rice ‘crispy’ barsEnergy bars met een crunchy bite! Zo gemaakt en je steelt vast en zeker de show, want ze zien er ook nog eens super leuk uit!

Wat zit erin:
– 50 gr rozijnen
– 50 gr gedroogde cranberries
– 40 gr pompoenpitten
– 50 gr rice krispies
– 70 gr amandelen
– 50 gr boter
– 50 gr honing

Extra nodig: ovenschaal (liefst een kleine, met een lengte van +/- 24cm ex. handvaten) en bakpapier.

To do
Halveer de amandelen en doe samen met de rozijnen, cranberries, pompoenpitten en rice krispies in een diepe kom. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de honing toe en roer goed door de boter. Laat pruttelen tot beiden volledig in elkaar over gelopen zijn, dat is al vrij snel. Giet dit in de kom en meng alles goed door elkaar. Bekleed de ovenschaal met een stuk bakpapier en doe hierin het notenmengsel. Druk goed aan! Zet ongeveer een half uurtje in de vriezer. Haal eruit, snij er repen van en voila, klaar zijn je energy bars! Bewaartip: in de vriezer, dan blijven ze lekker stevig.

Enjoy Fashionfoodies!

Heb je trek gekregen van al deze recepten en wil je meer recepten van Fashionista’s Sanneke? Ga dan naar etenvolgensmij.com.

Comments

comments