Front row bij Beyoncé: Het dagboek van een fangirl

Iedereen kent ze wel, de gekke fangirls (en boys) die voor een concert úren voor de deur zitten te wachten. I have a confession to make: ook ik zat meer dan 10 uur (ja écht!) buiten te wachten om een van mijn favoriete artiesten van zo dichtbij mogelijk te kunnen bewonderen. Beyoncé! Hoe je 10 uur wachten in de kou overleefd? Daar heb ik wel wat goeie tips voor.

Samen met mijn fangirl-vriendinnetje Yancy keek ik maanden lang uit naar het moment dat we Beyoncé live zouden gaan zien. Hier stonden we dan om 8:00uur   ’s ochtends. Het was zo vroeg dat de hekken voor de wachtrij nog niet eens waren opgebouwd.


1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Haal genoeg eten en drinken in huis en zorg ervoor dat je het weerbericht hebt gecontroleerd. Gaat het veel regenen? Neem een oude paraplu, wegwerp regencapes en vuilniszakken mee. Bij kou is een oude deken ook echt een must. Het is vaak niet toegestaan om grote spullen mee de concertzaal in te nemen, dus neem zo min mogelijk ‘dierbare’ spullen mee.

2. Vuilniszakken zijn je beste vriend
Meer dan 10 uur staan houdt niemand vol en de grond voor een stadion of concerthal is niet heel erg schoon. Koop een rol vuilniszakken en maak een soort plastic tapijt op de grond. Gegarandeerd schone kleding en een warme kont :) De vuilniszakken kun je ook gebruiken als deken om de kou en eventuele regen tegen te houden. Je hoeft niet veel mee te zeulen en je gooit ze gewoon weg na afloop.


3. Neem een klein schoudertasje met rits mee
In een klein tasje dat je kruislings over je lichaam draagt (zodat ie niet af kan vallen of gejat kan worden) bewaar je je belangrijkste spullen. Bewaak dit tasje met je leven! Wat ik in mijn tasje heb zitten? Pinpas, ID, OV-chipkaart, wat cash geld, concertkaartjes (héél belangrijk!), telefoon, externe telefoonoplader, spiegel en borstel, poeder, lipstick en concealer. The essentials dus ;-)

4. Neem een grote plastic tas mee
Bewaar je eten, drinken, vuilniszakken, dekens in een normale plastic tas van de supermarkt. Als je na het wachten alle spullen achterlaat of op hebt gegeten en gedronken, kun je de plastic tas bij het concert gebruiken om je jas in te bewaren. De plastic tas kun je tijdens het concert tussen je benen zetten.

5. Last but not least: Be nice!
Mijn laatste tip is om altijd aardig te zijn tegen de medewachtenden. Je hebt allemaal iets gemeen met elkaar en wachten natuurlijk niet voor niets. Heel vaak kun je ook nog vrienden maken in de rij en is het supergezellig. Het wachten gaat dan meestal veel sneller voorbij dan je denkt. Uiteindelijk is alles het waard en kun jij zo dicht mogelijk bij het podium staan en genieten van een superconcert. Beyoncé, yay!

En natuurlijk nog even een aantal foto’s van mijn perfect view bij Queen B. 

 

Comments

comments