Fun: BeanBoozled

Een echt spelletjes mens ben ik niet. Tot dat een vriendin langs kwam met de BeanBoozled. Ik had het nog nooit eerder gezien en was best benieuwd naar het spel. Toen we eenmaal het spelletje speelden was het totaal anders dan verwacht! Ik kan jullie zeggen, het is een erg bijzonder spel.

Het spelletje zit in een klein doosje en is te koop bij Jamin of online. Wat houdt het spel precies in? Zoals je in de titel leest heeft het met beans te maken. Bij het spel zit een kleine spinner die je moet draaien. Je hebt verschillende kleuren beans. 10 om precies te zijn. Van elke kleur zijn er twee soorten: een lekkere en een vieze. Zo heb je bijvoorbeeld rotte eieren of popcorn. De spinner geeft aan welke je moet nemen. Aan jou is de keus welke je neemt. Het kan een vieze of een lekkere zijn.

– Stinky Socks – Tutti-Fruitti
– Lawn Clippings – Lime
– Rotten Egg – Buttered Popcorn
– Toothpaste – Berry Blue
– Barf – Peach
– Canned Dog Food – Chocolate Pudding
– Booger – Juicy Pear
– Moldy Cheese – Caramel Corn
– Baby Wipes – Coconut
– Skunk Spray – Licorice

In het begin heb je nog de neiging om te ruiken aan je bean. Helaas veraad dit niet de smaak en zul je het toch echt moeten proeven. De eerste paar seconden weet je niet zo goed wat het is. Heb ik nou een lekkere of een vieze smaak? Geloof me, als snel genoeg word het je wel duidelijk om welke smaak het gaat! Ik vind het nog steeds zo grappig hoe ze zo’n sterkte smaak in een kleine bean kunnen verwerken. Het grappige is dat je naar een tijdje wanneer je de beans hebt gegeten de geur ook goed gaat ruiken. Dat hadden we vooral bij de bean hondenvoer. Die rook je daarna erg sterk door het huis heen.

Bij het spel word aangeraden om altijd een glas water of wat lekkers in de buurt te houden.  Just in case! Wat is nou precies de bedoeling van het spel? Bij dit spel zijn er geen regels. Het is juist leuker om die zelf te bedenken. Ik speel het spel meestal met wie de meeste beans heeft gegeten ( dus niet uitgespuugt ). Echte regels zijn niet nodig, het is al leuk genoeg om elkaars reactie te zien. Ik vond het spel super grappig om te spelen. Ik dacht dat het qua smaak wel mee zal vallen maar vergis je niet… Wanneer je de smaak hondenvoer heb proef je het ook echt!

Het spel kocht ik bij Jamin voor €8. Je kan ook een opvulzakje kopen voor €3. Durf jij dit spel te spelen? Of speel jij liever een wat ‘gewoner’ spel? Organiseer je een leuke spelletjes avond? Lees dan hier hoe je gezonde snacks maakt.

Comments

comments