Fun Facts: Mockingjay- part 1

We love trivia’s. Daarom hebben we een paar fun facts over de film The Hunger Games- Mockingjay part 1 voor je op een rijtje gezet.

3 landen, één Panem
Het filmen van Mockingjay vond plaats in verschillende landen. Om een goed beeld van Panem te schetsen, werd er gefilmd in Berlijn (Duitsland), Parijs (Frankrijk) en Atlanta (Amerika).

Duurste film
Het kostte 250 miljoen dollar om Mockingjay op te nemen. Dit maakt deze film een van de duurste producties ever.

Kortste Hunger Games- film
Mockingjay part 1 is de kortste Hunger Games- film. De eerste Hunger Games- film duurde 2 uur en 22 minuten. Catching Fire duurde 2 uur en 26 minuten en Mockingjay part 1 duurt ‘slechts’ 2 uur en 5 minuten.

Kapsels
Jennifer Lawrence heeft in het echt kort blond haar, maar als Katniss heeft ze lang donker haar. Daarom droeg de actrice een pruik. Een keer is J-law haar pruik kwijtgeraakt, achteraf bleek dat collega, Evan Ross (Messalla), de pruik stiekem had meegenomen.

Julianne Moore (Alma Coin) droeg voor haar rol ook een pruik.  Daarnaast moest ze ook donkere contactlenzen in.

Natalie Dormer (Cressida) is helemaal bad-ass. De actrice scheerde de linkerkant van haar hoofd kaal voor de rol van Cressida! It looks amazing by the way.

Script herschreven
Door het overlijden van acteur Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee) is het script deels herschreven. De producers wilden namelijk niet re-casten omdat het grootste gedeelte met Philip al was gefilmd.

Rol Alma Coin
Alma Coin wordt in de film gespeeld door Julianne Moore, maar eerst werd actrice Jodie Foster ook overwogen om Alma te spelen. Julianne heeft de rol van Alma genomen, omdat haar kinderen dat zo graag wilden. Haar 2 kids zijn namelijk huge fans van de boeken. Zij haalden hun moeder over om in de film te gaan spelen.

Anti-hack
Wij zijn niet de enigen die enorm benieuwd zijn naar de film. Om hackers minder kans van slagen te geven, werd de film tijdens het monteren niet The Hunger Games- Mockingjay part 1 genoemd, maar Seashore.

Check hieronder nog een paar trailers en fragmenten uit de film. We just can’t get enough!


(Bron foto’s: Just Jared)

Comments

comments