Got to love; kokosolie

Kokosolie, ik zweer er tegenwoordig bij. En niet alleen omdat het een van de beste oliën is om je eten in te bakken, nee, kokosolie is een écht 100-in-one product voor je beauty routine. Wat je er allemaal mee kunt?

Huid

Kokosolie is erg zacht en vormt als je het gebruikt als bodylotion een zuur vormend vetlaagje dat erg goed is voor je huid. Daarnaast is de olie licht beschermend tegen de zon (vergelijkbaar met ongeveer SPF 4) en is dus voor een korte tanning te gebruiken als zonnebrandolie. Vanwege de gladheid is kokosolie ook een ideale vervanger voor je scheergel.

Make-up

Kokosolie is te gebruiken als make-up remover, ja zelfs je waterproof mascara krijg je er mee weg!

Haar


Kokosolie is erg goed tegen gespleten haarpunten en/of pluizend haar. Je kunt de pure olie gebruiken als conditioner maar je kunt ook de conditioner die je normaal gebruikt mengen met een beetje kokosolie. Als je overdag last hebt van een ontplofte hairdo dan kun je er heel lichtjes wat kokosolie in smeren, werkt net zo goed als een serum!

 

Tanden


Geloof het of niet – ik weet ook nog niet of ik het moet geloven – maar je kunt kokosolie ook gebruiken om je tanden mee te bleken. Hoe dan? Giet elke ochtend vóór je ontbijt een grote theelepel kokosolie in je mond en spoel die 20 minuten lang tussen al je tanden door. Spuug vervolgens de olie uit en spoel goed met water.

Zo simpel? Jup. En naast dat je hierdoor je tanden een tint lichter maakt, haalt spoelen met kokosolie ook de gifstoffen uit je lichaam. Door dit zogenaamde ‘oil pulling’ wordt je stofwisseling geactiveerd, wat er voor zorgt dat de bacteriën en gifstoffen uit je lichaam via de slijmvliezen in je mond in je speeksel terecht komen. Je spuugt die vieze stoffen daarna dus uit!

Ik ga dat spoelen zeker proberen, jij ook? En gebruik jij al kokosolie in je beauty routine? 

Comments

comments