Hair: tips voor gezond zomerhaar

In de zomer heeft je haar wel wat te verduren… Zon, zee- en zwembadwater zijn niet de beste dingen voor je haar… Voorkomen is beter dan genezen, met deze tips bescherm jij je haar optimaal en kun je lekker van de zomer genieten!

Hoge temperaturen wil je natuurlijk op je zonnige vakantiebestemming, maar de hitte van de zon zorgt ervoor dat je haar sneller uitdroogt. Ook zullen je lokken lichter worden omdat de zon je haar ontkleurt. Je kunt je haar beschermen door een leuk zomers hoedje te dragen of door je haar in een vlecht te dragen.


(Bron: Pinterest)

Het chloor van het zwembadwater is ook niet al te best voor je haar. Je haar kan soms zelfs groen worden door het chloorwater! Maak voordat je het zwembad induikt je haar even goed nat onder de douche. Hierdoor zorg je ervoor dat je haar minder chloor opneemt. Na het zwemmen spoel je weer even goed je haar uit onder de douche, zodat al het chloor uit je haar is.

Gebruik speciale haar producten voor de zon. Deze producten bestaan niet voor niets, dus ze zullen wel echt nodig zijn. In deze producten zit een bescherming tegen de UV-straling, waardoor je haar minder snel uitdroogt of verkleurd. Als je veel zwemt is het raadzaam om je haar even opnieuw in te sprayen met het product. Gebruik de spray eigenlijk net zoals een zonnebrand: deze moet je ook telkens even verversen.

Op vakantie was ik mijn haar elke dag, zodat zeewater of chloor geen kans krijgt om mijn haar te verpesten. Daarnaast voelt mijn haar toch altijd wat droger aan op vakantie, ook als je het goed verzorgt. Met een fijne shampoo en conditioner zorg je er toch voor dat je haar ’s avonds lekker zacht aanvoelt.

Laat blondsprays achterwege! Echt, dit is funest voor je haar. Je haar wordt toch wel een aantal tinten lichter door de zon en daar heb je die blondsprays echt niet voor nodig! Let liever op de ingrediënten van de producten die je voor de zomer koopt. Producten met extra proteïne of keratine zorgen voor dat beetje extra verzorging.Ik gebruik graag deze producten van John Frieda. Door de keratine merk ik echt dat mijn haar veel minder beschadigd raakt dan wanneer ik producten zonder keratine gebruik.

Je kunt je haar ook in een vlecht dragen zodat je haar minder beschadigd raakt. Check hier de tutorial voor een beach braid. Je beschermt je haar en ziet er super fashionable uit!

Comments

comments