How to: Harde, sterke en lange nagels

Harde, sterke én lange, oftewel perfecte nagels! Ik deel mijn tips met jullie om je nagels in optimale conditie te houden en hoe je ze netjes kunt verzorgen.


Wat heb je nodig om je nagels harder en sterker te maken?: een nagelvijl, een bokkenpoot, nagel-olie en een nagel-verharder.


Begin met schone, droge nagels. Zoals je kunt zien zijn mijn nagelbedden (het roze gedeelte van je nagel) van zichzelf best lang, hierdoor lijken mijn nagels nog langer (optische illusie!).


Vijl je nagels. Zorg ervoor dat je ze allemaal op gelijke lengte vijlt en dat je ze in een vorm vijlt die bij jouw nagels en handen passen. Voor mij is dit bijvoorbeeld recht.


Duw nu je nagelriemen zachtjes naar achter met een bokkenpoot. Dit zorgt ervoor dat je nagels sneller gaan groeien, omdat je ze zo ‘de ruimte’ geeft.


Nagelolie is iets wat ik nog niet zo lang gebruik, maar dit maakt zo’n verschil! Mijn nagels zijn vaak wat droog en met behulp van de olie lijken ze een stuk gezonder en gehydrateerd. Ik breng een beetje olie aan op elke nagelriem, dit masseer ik in en hierna laat ik het opdrogen. Dit duurt van zo’n 10-15 minuten.


En dan nu de laatste en allerbelangrijkste stap: nagelverharder. Ik ga nooit zonder nagelverharder de deur uit! Het zorgt er echt voor dat mijn nagels sterk en lang blijven. Ik gebruik het als basecoat, maar ook gewoon als blanke lak als ik niets op mijn nagels wil.


Dit waren mijn tips en stappen voor sterke, harde en lange nagels. Herhaal deze stappen zo’n 2 á 3 keer per week voor een optimaal resultaat. Wat zijn jullie tips voor mooie nagels?

Comments

comments