Het grote designer ABC

Van Céline naar Isabel Marant. Van Mulberry naar Yves Saint Laurent. Dit zijn de fashion names to remember!

Acne Studio
Wie zijn label ‘Acne’ noemt, kan rare reacties verwachten. Daar is de oprichter het zelf ook mee eens. “Ik heb me er nooit comfortabel bij gevoeld, maar nu is het te laat om de naam te veranderen.” Van Acne Studios kun je Zweeds design verwachten. Key words: minimalistisch, kleurrijk en edgy. De roze Acne-shoppingbag is hun handelsmerk geworden.

Betsey Johnson

Betsey Johnson
De Amerikaanse ontwerpster Betsey Johnson is niet in een hokje te plaatsen. Je herkent haar signature onmiddelijk. Zelfs de stoffen die ze gebruikt zijn niet alledaags. Ze gebruikte ooit douche-gordijnen en oude Yankees-uniformen. De 72-jarige Betsey is te herkennen aan haar funky kapsel. De designer geeft jaarlijks zo’n 20.000 (!) dollar aan haar coupe uit.

Céline

Céline
Hebben we het over Céline, dan hebben we het over de Luggage Tote Bag. Tout Hollywood is gespot met deze tas. Niemand minder dan Michael Kors, de eerste hoofdontwerper van Céline, zorgde ervoor dat het merk wereldwijd bekendheid kreeg. Céline staat bekend om de minimalistische stijl en de en de liefde voor details. Mooie broekpakken en elegante tops zijn key items in elke collectie.

Wil je de rest van het ABC lezen? Bestel hier dan snel het Fashionista Style Book!

Comments

comments