The History of Fashion

Waar komt het korset vandaan? Wie ontwierp de little black dress? Of die killer heels? Da’s een gevalletje ken je klassiekers. Daarom een lesje modegeschiedenis, zodat jij in no time een wandelende fashion encyclopedie bent!

Heel lang geleden droegen mannen een korset onder hun uniform. Het korset was toen gemaakt van ijzer om te beschermen tegen de kou en verwondingen. Jaren later dragen ook vrouwen het korset. De reden is ietsje anders: zij gebruikten het korset om hun borsten plat te drukken.

Coco Chanel heeft als vrouw de broek aan, maar ook de dress. In de jaren 20 is zwart de kleur van de rouw. Als er in de Tweede Wereldoorlog veel doden vallen, dragen steeds meer vrouwen zwart. In 1926 ontwerpt Coco Chanel de eerste variant van de little black dress. Het is een simpel jurkje dat net over de knie valt. De Dress is te zien in het Amerikaanse tijdschrift Vogue en heet Chanel’s Ford. Vogue noemt het: ‘The uniform for all women of taste’.

In 1533 trouwde de 14-jarige Catherine de Medici met Henri 2, de toekomstige koning van Fankrijk. Catherine, 1.52 meter, vroeg een schoenmaker een schoen voor haar te maken waardoor ze langer werd. Catherine werd een trendsetter. Hakken werden in Frankrijk gedragen door vrouwen én mannen. Totdat Napoleon aan het eind van de 17de eeuw aan de macht kwam en een hakkenverbod invoerde. Hij wilde dat iedereen gelijk was (alleen de rijken droegen ze) en schafte de high heels af.

Wil je meer fashion history? Bestel hier dan snel het Fashionista Style Book!

Comments

comments