DSC_4716

Home made (healthy) mini pizza

Zelf pizza maken is always fun, maar zo’n bodem bom vol koolhydraten is wat minder… Ik vond dit recept voor een gezondere pizza, namelijk met een bodem van aubergine. En lekker dat ie is!


Leg maar vast klaar; Kokosolie (of andere olie, maar kokosolie schijnt het gezondst te zijn!), een paprika, tomatenpuree (of fijngesneden tomaat), een aubergine, knoflook, Parmezaanse kaas, geraspte mozzarella en eventueel pesto. 


Snij de aubergine in ongeveer even dikke plakjes en laat deze eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.


Besprenkel de plakjes met olie en kruiden naar smaak (ik gebruikte wat Himalaya-zout, peper en oregano) en verwarm ze in de oven. Heteluchtoven 180-200 graden, tot de plakjes warm maar niét verschrompeld zijn – even in de gaten houden dus.


Ondertussen bak je fijngesneden knoflook in olie…


… en bak je daarbij de tomatenpuree met stukjes paprika warm.


Meng de geraspte mozzarella met wat Parmezaanse kaas naar smaak.


Als de plakjes aubergine een beetje warm zijn haal je ze uit de oven, schep je op ieder plakje wat van de tomatenpuree met paprika en besprenkel je elk ‘pizzaatje’ met de mozzarella/Parmezaan-mix. Zet ze nog even in de oven om de kaas te laten smelten.


En klaar zijn je mini pizza’s! Ik gebruikte mijn overgebleven paprika reepjes als garnering :)


Enjoy!

Comments

comments