Homemade lippenbalsem

Kan je het voorstellen? Een lippenbalsem gemaakt van een zakje limonade? Ik niet, maar heb het toch geprobeerd! Check hier wat ik heb gedaan om deze homemade lippenbalsem te maken.

Je hebt de ingrediënten voor deze homemade lippenbalsem waarschijnlijk al thuis liggen, dat scheelt. En heb je deze niet, dan kun je de producten lekker goedkoop halen. Je hebt drie producten nodig:


– vaseline
– zakje limonadepoeder (bij de toko)
– kokosolie (bij de toko)

En o ja : vergeet het kleine potje niet!

Let’s get started


Doe één eetlepeltje vaseline in een kommetje


Doe er daarna een eetlepeltje kokosolie bij. Je kunt ook voor olijfolie kiezen, maar ik heb
gekozen voor kokosolie omdat deze geurloos is, veel fijner.


Gebruik een zakje limonadepoeder voor de kleur. Kool Aid is een populaire limonadepoeder, maar er bestaan genoeg andere merken. Ik wilde graag een donkerrode lippenbalsem maken, dus koos ik voor de cherry flavour van het merk Bolero. Hoe meer poeder je gebruikt, hoe donkerder de kleur.


Roer alle ingrediënten en doe er ook een eetlepeltje water bij. Doe het kommetje voor 45 seconden in de magnetron. Als je merkt dat alles nog niet helemaal is gesmolten, kun je het kommetje nog even 15 seconden extra in de magnetron doen.


Als het goed is, is je mengsel nu vloeibaar en kun je ‘m nog even doorroeren. Als je dat hebt gedaan, doe je alles in een potje. Het is niet zo dat je ineens hele gekleurde lippen krijgt, maar wel een lekkere lippenbalsem met een zoete geur die jij helemaal zelf hebt gemaakt!

Comments

comments