Homemade olie haarmasker

Ik heb de afgelopen week na een lange tijd maar weer eens m’n stijltang gebruikt. Wat zit m’n haar mooi, maar oh: die hitte is killing voor m’n haar! 

Mijn haar kan wel een goed behandeling gebruiken, dus heb ik de keukenkasten opengetrokken om mijn eigen haarmasker te maken. Dit ga ik vandaag gebruiken:


Amandelolie – omdat je haar hier glanzend en soepel van wordt
Kokosolie – omdat het diep de haarwortel binnendringt (precies wat ik nu nodig heb)
Vatika Coconut Hair Oil  – omdat het je haar sterker maakt en vooral omdat het zo lekker ruikt!

Aan de slag


Ik was eerst mijn haar met een conditioner.


Daarna doe ik alle ingrediënten in een schaaltje: twee eetlepels amandelolie, twee eetlepels kokosolie en één eetlepeltje Vatika.


Zoals je op de vorige foto ziet is de kokosolie nog niet vloeibaar. Als je het mengsel even 30 seconden opwarmt, is dat probleem opgelost!


First things first: trek niet je nieuwe shirt aan als je dit gaat doen. Olievlekken gaan moeilijk uit je kleding. Zonde!

En dan nu: smeren maar! Ik verdeel m’n haar altijd in vier. Daarna maak ik vier twists. Zie ik er niet schattig uit ;-)?


Gooi je plastic tasjes niet weg! Je kunt ze nog altijd gebruiken om je haarmasker te bedekken. Ik laat de olie ongeveer 1 uurtje in mijn haar. 30 minuten mag natuurlijk ook als je haast hebt :). Was je haar daarna weer met shampoo (of alleen een conditioner) en gebruik de stylingrproducten die je altijd gebruikt.

Eindresultaat


Het resultaat? Gevoed en glanzend haar! Ik moet wel bij zeggen dat ik niet teveel olie moet gebruiken, aangezien ik best dun haar heb en dit mijn haar zwaarder maakt.
Kijk maar wat voor jou werkt. Ik ben in ieder geval blij dat mijn haar niet meer droog aanvoelt :).

Comments

comments