Hot energy drink

Als goed voornemen wil ik in 2015 meer recepten uit proberen. Om dit wat te stimuleren kreeg ik met kerst het boek Power Food van Rens Kroes. Ik heb uit het boek al aardig wat recepten uit geprobeerd, en ben tot nu toe erg tevreden. Zo kwam ik bij de categorie ‘drinks‘ waar ik een aantal van wou proberen. Nou is mij het drankje ‘ hot energy drink‘  zo goed bevallen dat ik het graag met jullie wil delen.

Benodigdheden:
– 1/2 citroen
– Mespuntje cayennepeper
– Mespuntje kaneel
– 1 theelepel honing
– Munt

Het eerste wat je doet is de halve limoen in het glas persen. Vervolgens voeg je kokend water toe en roer je het goed door elkaar.

Nu voeg je de rest van de ingrediënten toe op de munt na. Roer alles goed door elkaar zodat je de cayennepeper en kaneel niet meer ziet. Anders zul je dit aardig goed proeven in je drankje.

Doe er vervolgens een aantal muntblaadjes bij en laat dit voor 3 minuten trekken. Daarna kun je de muntblaadjes eruit halen. Ik kies ervoor om ze erin te laten.

Ik moet eerlijk toegeven. De eerste drie keer kreeg ik het drankje moeilijk weg aangezien ik alleen maar water of thee drink en totaal niet aan de smaak gewend was. Ik moest het van mezelf nog een aantal keer proberen en ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Dit drankje geeft je echt meer energie voor de dag!

Cayenneper, limoen en munt zijn goed voor de stoelgang en voor je huid. De kaneel maakt het drankje wat kruidiger, reguleert de bloedsuikerspiegel en is een krachtige antioxidant. Ik voeg ondertussen meestal wat meer honing toe aan het drankje zodat het wat zoeter word. Wanneer je in de middag wat meer energie nodig hebt kan ik je dit drankje aanraden.

Comments

comments