Hotspots Curaçao: Food & Cocktails

Omdat mijn tijd op Curaçao erop zit en ik natuurlijk het hele eiland heb getest op leuke restaurantjes, cocktailbarretjes etc. leek het me tijd om deze met jullie te delen. Waar je echt even een hapje of slokje moet nemen?

1. Ik begin met mijn allergrootste favoriet: Pirate Bay


Pirate Bay is een restaurantje op het strand waar je (zwijmel) s’avonds met kaarslicht en je voetjes in het zand kunt genieten van heerlijk eten, maar vooral: van de aller aller lekkerste Pina Colada van het eiland. Tijdens het dagelijkse Happy Hour van 5 tot 6 kosten ze maar 8 gulden (3,26 euro)!

2. Betido’s 


Langs veel wegen op Curaçao zijn kraampjes te vinden waar je heerlijke (en gezonde) fruitshakes, die Betido’s worden genoemd, kunt halen voor 6 gulden (2,50 euro)!

3. Vegas 360


Op de ‘Boulevard’ van Curaçao waar winkeltjes, restaurantjes en party places te vinden zijn, zit de cocktailbar Vegas 360. Heerlijke cocktails in funny glazen en uitzicht op zee, wat wil je nog meer?

4. De Tropen, Wilhelminaplein, Seaside Terrace en De Heeren


Voor de studenten onder ons: Curaçao bezit ook een aantal goede maar ook goedkope restaurants! Bij de Tropen (zie foto’s) heb je keuze uit verschillende gerechten voor 15 gulden (6 euro), vooral het stoofpotje dat ik daar at was heerlijk. Bij het Pleincafé op Wilhelminaplein in de stad eet je al voor zo’n 10 gulden (4 euro) een salade, bij Seaside Terrace bestel je heerlijke gerechten met verse vis voor ongeveer 15 euro en bij de Heeren is er op maandag salade en op dinsdag pasta dag met salades en pasta’s voor de halve prijs.

5. The floating market


The floating market of te wel De drijvende markt, bezocht ik tijdens mijn stageperiode wekelijks. Je koopt er de grootste avocado’s, voor maar 1,50! De markt bestaat uit aangelegde bootjes waarop kraampjes zijn gebouwd, vandaar de naam.

7. Karakter


Toen mijn vriendinnen hier op vakantie waren heb ik heerlijk met ze geluncht bij Karakter, een restaurant met strandbedjes aan zee bij Coral Estate (richting de westkant van het eiland). Ik bestelde deze salade met half rauwe tonijn, echt o-ver-heer-lijk. 

7. De Gouverneur


Met mijn vriendinnen ben ik ook gaan eten bij De Gouverneur, een restaurant in Willemstad. Je zit op een balkon waardoor je uitkijkt over de typisch gekleurde huisjes aan het water. Het eten is er ook heerlijk!

Andere aan te raden restaurantjes zijn onder andere Ginger, Mundo Bizarro, landhuis Daniel, Brakkeput Mei Mei en Hemingway.

Ik hoop dat je ooit de kans krijgt om Curaçao te bezoeken, en dan wat hebt aan mijn tips!

Comments

comments