Hotspots Curaçao: strand en meer

In mijn vorige ‘Hotspots Curaçao Food & Cocktails’ las je al waar je écht een hapje en/of drankje moet gaan doen. Maar, Curaçao heeft natuurlijk nog veel meer dan alleen heerlijk eten en drinken – denk aan parelwitte stranden – , dus zette ik nog een aantal must go’s voor je op een rijtje!

1. De Grote Knip


Een van de bekendste stranden van Curaçao is De Grote Knip. Dit strand heeft een uitkijkpunt waar je over het hele strand plus het giga deel felblauwe water uit kunt kijken. Veel Curaçaoënaars gaan er in de weekenden met hun hele familie naartoe om te zonnen, te zwemmen en te barbecueën. S’avonds kun je er een prachtige zonsondergang zien!

2. Cas Abou


Een ander bekend en heel mooi strand is Cas Abou. Hier vind je super wit zand en geweldig blauw water. De bedjes liggen helaas niet zo lekker.

3. Saint Tropez


Wil je een dagje comfort dan moet je naar Saint Tropez. Bij deze hippe bar kun je de hele dag voor 4 euro op een heerlijk bedje liggen. Het zwembad lijkt net door te lopen in zee!

4. Kokomo beach


Overdag kun je er rustig zonnen, maar eens in de paar weken vindt er het bekende ‘full moon’ feest plaats. Ook zéker een aanrader.

5. De Aloë Vera plantage


Als je een dagje in plaats van luieren op het strand, cultuur wilt snuiven, is een bezoekje aan de Aloë Vera plantage een leuk uitstapje. Je ziet er hoe van grote groene Aloë planten uiteindelijk producten worden gemaakt. Erg interessant en de producten – zoals een Aloë gezichtsmasker of gel voor na het zonnen – zijn heerlijk.

6. Klein Curaçao


Een van de leukste dingen die ik op Curaçao heb gedaan is een dagje naar Klein Curaçao. Dit kleine eilandje heeft nóg witter zand en een nóg blauwere zee dan ik op Curaçao al had gezien. Je kunt er trouwens ook heel erg goed snorkelen, ik heb een grote rog en een schildpad gezien!

7. Een Zware Dobber Caribbean 


Een Zware Dobber is in Nederland een bestaand feestje op een boot, maar de Caribbean editie die je eens in de zes weken op Curaçao kunt beleven is écht een must go.

7. De pontjes brug


Als laatste kan de toeristische trekpleister, de pontjesbrug, natuurlijk niet ontbreken op mijn lijstje. Je kan niet naar huis zonder een foto te hebben gemaakt met de typische huisjes van Willemstad op de achtergrond!

Comments

comments