Houd bij hoeveel je beweegt met de Human app!

Volgens onderzoek is het belangrijk dat je minimaal 30 minuten per dag beweegt om gezond te blijven. Maar hoe weet je nu of je iedere dag aan die 30 minuten bewegen komt? Daar is een hele handige app voor en ik heb hem getest!


De Human app houdt iedere dag bij hoeveel je beweegt. Je kunt de app gratis downloaden en nadat je je geregistreerd hebt gaat eigenlijk alles vanzelf. Je stopt gewoon je telefoon in je broekzak, tas of jaszak en de app houdt je bewegingen in de gaten.


In een overzichtje kun je zien wat voor bewegingen je allemaal al gedaan hebt en hoe lang dat duurde. Hiervoor hoef je zelf ook niets in te stellen, dat wordt allemaal door de app berekend. Zo wist de app bijvoorbeeld dat ik 4 minuten in de auto zat, dat ik 7 minuten wandelde en 15 minuten naar school fietste. Er staan ook overal tijdstippen bij zodat je kunt controleren of je wel echt op dat moment aan het fietsen was. Bij mij klopte alles precies!


Je kunt je ‘scores’ gemakkelijk delen via Facebook en Twitter zodat je aan anderen kunt laten zien hoe goed je bezig bent. Overdag ontvang je trouwens ook pushberichten als “High five! You’ve reached 30 minutes!” dat werkt lekker motiverend. Mocht je dat toch vervelend vinden dan kun je de pushberichten gewoon uitzetten.


Mijn high-score: 111 minuten! Ik vind het een erg leuke en handige app dus ik laat hem voorlopig op mijn telefoon staan. Vooral omdat ik nu de drang heb om mijn high-score te verbeteren, haha!

Ga jij de app uitproberen? Laat het me weten!

Comments

comments