How-To: Kwasten schoonmaken

Het is een must voor iedereen die make-up gebruikt: je kwasten schoonmaken. Zeker als je deze tools dagelijks in je favoriete compact powder en blush dipt, zou je deze wekelijks moeten onderwerpen aan een fikse schoonmaaksessie. Geen idee hoe te beginnen? Ik laat het je zien.


Wat heb je nodig? Een schone handdoek, een bakje, milde shampoo (tip: gebruik babyshampoo) en natuurlijk een aantal vieze kwasten.


Stap 1: Vul het bakje met lauw-warm water en doe hier een aantal druppels shampoo in. Yep. Enkele druppels is voldoende. De haren van een kwast zijn namelijk erg gevoelig.


Stap 2: Leg vervolgens de kwast in de bak met water en beweeg deze heen en weer. Let op: zorg ervoor dat alleen het ijzeren gedeelte in aanraking komt met het water, anders gaat het hout rotten. Iewl!


Stap 3: Draai rondjes met de kwast om ieder haartje goed schoon te spoelen. Zie je hoeveel viezigheid ervan af komt? Bah. Is jouw bak net zo vies als dat van mij? Ververs dan tussendoor het water. Doe dit net zolang totdat er geen viezigheid meer van je kwast afkomt. Ik heb dit bakje zo’n vijf keer opnieuw moeten verversen. Dat je het weet.


Stap 4: Leg iedere kwast die je hebt gewassen op een schone handdoek en laat deze drogen. Afhankelijk van de grootte van de kwast en het aantal haren kan het verschillen per kwast hoelang het duurt voordat deze droog is. Mijn tip: was de kwasten wassen vóórdat je naar bed toe gaat. Dan weet je zeker dat je de volgende ochtend droge (en schone!) kwasten hebt.

Doe jij regelmatig je kwasten schoonmaken?

Comments

comments