How to: Schakelvlecht

Twee weken geleden leerde ik bij B Academy deze super leuke vlecht kennen. Ik heb het over de schakelvlecht, een vlecht die aan alle kanten hetzelfde is.

Als je het eenmaal doorhebt, is het heel easy. Ik oefen nog steeds bij mijn zusje, want bij mezelf vind ik het nog te lastig. Nu de vlecht weer helemaal in is, is deze het proberen zeker waard. :)


Stap 1: Verdeel je haar in 4 plukken.
Stap 2: Pak de middelste twee vast met 1 hand.
Stap 3: Ga met je andere hand onder de middelste 2 plukken door en pak de pluk aan de linkerkant (of rechterkant).
Stap 4: Trek de pluk die je net hebt gepakt naar je toe, onder de 2 middelste plukken door. Draai deze pluk om de middelste van de 3 plukken die je nu bij elkaar hebt. De pluk aan de linkerkant laat je nu los (de pluk die dus net 1 van de 2 middelste was).


Stap 5: Herhaal de vorige stappen aan de linkerkant. Dus je hebt de twee middelste plukken die nu 1 slag om elkaar heen zijn gedraaid. Je pak met de rechter pluk en trek deze naar je toe onder de twee middelste door.
Stap 6: Draai deze pluk weer om de middelste van de 3 heen. En laat de rechter pluk los.

Herhaal de stappen 3 t/m 6 totdat je vlecht af is.

Als je ’m eenmaal doorhebt, is het goed te doen.


Tadááá je schakel vlecht is af en ziet er ongeveer zo uit :). De eerste keer zag het er bij mij veel minder mooi uit, dus je moet echt even oefenen.Bedankt B Academy, dankzij jullie ken ik nu de schakelvlecht, and I love it!

 

Comments

comments