Huisgemaakte mango fruitrolletjes

Ben jij een zoetekauw? Ik in ieder geval wel! Helaas is al dat snoepen niet goed voor mijn lijn :(.Je kent die rode en zure matten die je in rood, blauw of groen kunt kopen vast wel. Ik vind ze heerlijk, maar aaaah zoveel suiker! Mijn gebit is verdrietig.

Ik kwam laatst een leuk en gezond alternatief tegen. Deze mango fruitrolletjes kun je makkelijk zelf maken. Het fijne hiervan is dat je weet dat er geen kunstmatige kleurstoffen en suikers in zitten. Ik ga het zelf eens proberen.

How to


Snij de mango in stukjes. Ik vind dit er altijd zo mooi uitzien!


Verwarm de oven alvast voor op 80 graden. Doe al je mangostukjes in een blender met een klein beetje water. Zorg ervoor dat er geen stukjes meer in zitten en dat je een gladde dikke massa krijgt. Verdeel dit over de siliconen bakmat.


Zorg ervoor dat je alles goed verdeeld over de siliconen bakmat. Geloof me: dit is echt een kunst hoor, kanonne!


Fingers crossed: ik hoop dat ik hier straks rolletjes uit kan snijden. We zullen het zien. Ik laat ‘m 5 uur in de oven. Yup, dat is lang. Leuk voor zondagochtend dus.

Gelukt!


Ok, zo mooi als het Pinterest plaatje zijn ze niet, maar dat maakt niet uit. Ik ben al blij dat ik rolletjes kon maken. Dus een tip voor de volgende keer: twee mango’s gebruiken voor dikkere rolletjes.


En hoe ze smaken? Heerlijk! Ik neem er nog eentje ;-).

Comments

comments