Interview Ella June

Vanaf vandaag draait de film BOY 7 in de bioscoop. Ella June Henrard (21) speelt Lara in deze spannende movie. Fashionista belde met de spontane actrice om over de film te praten.

De sci-fi film BOY 7 is de verfilming van het populaire boek van Mirjam Mous. De film gaat over Sam/ BOY 7 (Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Hij wordt in een drukke metro wakker en weet niet meer wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen. In de metro ontmoet hij Lara, zij heeft hetzelfde probleem als Sam. Samen beginnen de twee aan een zoektocht naar hun identiteit. 

In de film BOY 7 speel je een superstoere chick, ben je in het echt ook zo?
“Ja, eigenlijk wel. Ik ben niet echt een meisjes-meisje. Ik draag ook niet veel make-up en ik ben niet heel veel bezig met fashion. Je zal me eerder in een trainingsbroek zien lopen dan in een strak kleedje.

Vond je het spannend om met Matthijs van de Sande Bakhuyzen in een film te spelen?
“Ik kende hem natuurlijk wel, maar in het begin was ik toch verrast dat hij zo’n groot acteur is. Toen we begonnen met filmen had ik daarom ook geen tijd gehad om zenuwachtig te zijn. Tijdens het schieten van de eerste scène met Matthijs, klikte het gelukkig meteen.”

Hoe heb je je op de film voorbereid?
“Ik kom uit Antwerpen en heb dus een Vlaams accent. De producers wilden niet dat ik in de film té Vlaams zou overkomen, daarom heb ik eerst een taalcursus gevolgd en heb ik heel veel aan mijn uitspraken gewerkt. Ook wordt er best veel gevochten in de film, daarom zijn Matthijs en ik twee weken eerder dan de rest van de cast naar Boedapest gegaan voor een gevechtstraining. 5 uur per dag waren we daarmee bezig, zodat de gevechtsscènes er zo goed mogelijk uitzagen.”

Hoe bereid je je voor op een scène?
“Ik neem graag even afstand van iedereen voordat we gaan filmen. Soms zonder ik me dan even af, zodat ik me mentaal kan voorbereiden.”

Hoe was de sfeer op de set?
“Die was heel goed. Ik heb al aan meerdere films en producties meegewerkt, maar ik had nog nooit zo’n hechte cast en crew meegemaakt als met de mensen van BOY 7 We waren een ontzettend hecht clubje in Boedapest. Ik was echt one of the guys.”

Vond je het moeilijk om lang van huis te zijn?
“We hebben 2 maanden in Budapest gefilmd. Matthijs en ik waren de enige acteurs die daar ook 2 maanden achter elkaar bleven. De andere acteurs konden af en toe weer terug naar huis. Ik had het toch wel een beetje onderschat. Ik was alleen met de mensen die aan de film werkten in Hongarije. Soms miste ik mijn thuis heel erg. Ook hadden we heel lange draaidagen van 12 uur. In Hongarije mag je langere draaidagen maken dan in Nederland.”


Gingen er wel eens dingen fout tijdens het filmen?
“Ik ben wel eens mijn tekst vergeten of dan hadden we iets gefilmd en vond de producer het te Vlaams. Die scène moesten we dan opnieuw doen. Tijdens de vechtscènes heb ik ook wel eens geblunderd.”

Wat vond je de leukste scène om te schieten?
“Ik denk dat dat de vechtscène met Tygo (Gernandt) was. Ik heb heel lang met Tygo geoefend op het vechten. Het abseilen van hoge gebouwen vond ik trouwens ook geweldig. Dat was heel spannend om te doen. We deden alle stunts en vechtscènes zelf, maar om het nog wat stoerder te maken, waren er ook stand-ins.”

Jij hebt de film al gezien, ben je tevreden?
“Het is altijd vreemd om jezelf terug te zien op een groot scherm. Een paar weken geleden zijn we met de crew bij elkaar gekomen en hebben de film samen gekeken. Ik was aangenaam verrast, maar toch blijf je denken: ‘ik had dat anders moeten doen’ of ‘ik had dat niet zo moeten zeggen.”

Was het moeilijk om school te combineren met het spelen in een film?
“Ik ben al drie jaar afgestudeerd en sinds augustus ben ik opnieuw gaan studeren. Toen we de film gingen maken, was ik dus helemaal vrij.”

19 februari draait de BOY 7 in de bioscoop. Wie we nog meer in de film kunnen zien zijn Halina Reijn, Yannick Jozefzoon en Beau Schneider. Wij zijn ontzettend benieuwd naar de film!

Comments

comments