Joie de Vivre!

Ik ben Claartje, 100% Nederlandse, vijfentwintig jaar, geboren in een klein dorpje aan zee, Bergen. Op mijn achttiende ben ik verhuisd naar Amsterdam, waar ik boven mijn jongste broer woon, midden in de Pijp. In september wil ik mijn studie Media Entertainment Management afronden. Maar nu heb ik er eerst voor gekozen om een avontuur aan te gaan!

Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat mijn interesses veel meer bij mode en schrijven liggen. Dan bij de media-studie waar ik voor gekozen heb. Hierdoor vond ik het lastig om een onderwerp te kiezen voor mijn scriptie die bij mij past. Ik heb daarom gekozen om voor drie maanden naar Parijs te vertrekken. Parijs is een droom voor mij, een stad van fashion, liefde en vooral een stad met heel veel mogelijkheden. Op de bonnefooi ben ik vertrokken en ik hoop er na mijn studie te gaan wonen en werken. Ik ben er stiekem van overtuigd dat mijn grote liefde een “echte” fransman is dus dan zit ik hier helemaal op de juiste plek. Een betere manier om de taal leren is er denk ik niet, toch?

Op mijn eerste dag in Parijs, ben ik naar de Pont des Arts gegaan (de liefdesbrug van Parijs) om dit slotje op te hangen. met de belofte aan mezelf dat deze tijd onvergetelijk wordt en vooral dat ik er in mijn eentje de beste tijd van mijn leven van ga maken.

Super spannend is dit avontuur. Ik kende nog niemand en ik heb echt mijn nummer aan mensen gegeven, die ik via een vriendin van een vriend “kende”. Zo heb ik het meisje op de foto ook leren kennen. Met haar ben ik vanaf de tweede week opgetrokken en inmiddels maken we Parijs onveilig. Samen proberen we de bijzondere locaties van Parijs te ontdekken en zoveel mogelijk mensen te leren kennen. Vooral zij is goed in het contact leggen, zitten we op een terras en binnen twee minuten, knoopt ze een gesprek aan met de buurman. “Ja, Claartje je moet wel Frans leren”.

Ik geniet hier van het Parijse leven en vooral van de mensen, de mode en het gevoel dat je continu dichtbij het mode-vuur zit. Ik heb het grote geluk dat mijn moeder bij een kledingwinkel in Nederland werkt waar onder andere Marc Jacobs, Alexander Wang en Isabel Marant wordt verkocht.

Hierdoor heb ik contact kunnen leggen met een aantal merken hier. Op deze manier ben ik bij Paris Fashionweek terecht gekomen. Echt mijn ultieme droom die uitkomt, ik heb tien dagen de gekte rondom fashionweek mee kunnen maken. Ik had nooit verwacht dat ooit van dichtbij te kunnen zien!

Meer zien over mijn avonturen in Parijs? Laat het me weten!

 

 

Comments

comments