Kerstcadeaus feestelijk inpakken

Kerstcadeaus mogen er extra feestelijk uitzien. Meestal kun je kerstcadeaus bij de winkel laten inpakken, maar door websites als Pinterest en Tumblr werd ik gemotiveerd om dit jaar zelf aan de slag te gaan. Ben je niet zo creatief? Dan is er gelukkig nog de optie om leuke versieringen te kopen voor je cadeaus, waar je al een heel eind mee komt. Ik laat je zien hoe ik mijn kerstcadeaus extra feestelijk heb ingepakt.

Benodigdheden:
– Inpakpapier (Hema)
– Verschillend soorten lint (Primark)
– Candy Cane (Xenos)
– Tags (Hema)
– Overige versiering (Primark&Tiger)

Het inpakken van cadeaus is voor mij al een hele klus, waardoor het er niet altijd even netjes uitziet. Gelukkig geeft de versiering die ik gebruik extra afleiding daarvan. Bekijk het materiaal dat je hebt en wees creatief. Met verschillende soorten lint kun je ervoor kiezen om een strik te maken op je cadeau, of om het lint om het cadeau heen te verpakken. Tussen het lint kun je eventueel nog een candy cane plaatsen of andere kerstdecoratie.

Zo kun je de hele middag bezig zijn met het versieren van je cadeaus met stickers, strikjes, glitters en ga zo maar door! Meestal schrijven wij de namen op het cadeaupapier, maar het leek mij leuker om hier een mooie tag voor te gebruiken. Ik koos voor een gouden tag waarop staat ‘You’re wonderful’. De tags komen van Hema en ze zijn in meerdere varianten verkrijgbaar.

Met een groep vriendinnen heb ik ook lootjes getrokken en ik koss ervoor om al deze cadeautjes mooi in te pakken en ze in een grote doos te stoppen. Vervolgens deed ik er nog een paar candy canes bij en vulde het geheel op met goud engelenhaar. Wanneer de doos gevuld, is pak je ‘m mooi in en versier je de doos. Zo heb je een mooi kerstpakket voor je vriendin gemaakt met leuke cadeaus. Ik weet zeker dat diegene die het krijgt hier heel blij mee is!

Ook een leuk idee: je cadeaus in een sok bewaren zoals je altijd in Amerikaanse films ziet. Dit doe ik samen met mijn vriend, zodat we elkaar allebei een leuke kerstsok kunnen geven. Deze sok kocht ik bij Tiger en hij hangt nu boven de openhaard tot kerst, wat er heel leuk uitziet!

Comments

comments