Kledinglijn

Hester Velthuis is stagiaire in het meest kleurrijke modehuis van Parijs: JC de Castelbajac. Voor Fashionista blogt zij over haar stage bij de ontwerper.

Een goede vriend van me, Bardi Johannsson, is muzikant in de IJslandse band Bang Gang. Sinds kort is hij bezig met een kledinglijn, die te koop zal zijn met de merchandise. Hij heeft mij gevraagd hem te helpen met de productie van de kleding: het zoeken van stoffen en ritsen en het inschakelen van patroonmakers en naaisters.

Twee maanden geleden ben ik druk aan de slag gegaan om alle spullen bij elkaar te zoeken in stoffenwinkels en fourniturenzaken. Afgelopen maand zijn de prototypes genaaid, of te zien om de stoffen goed vallen. Dit weekend hebben we wat kleine aanpassingen gedaan en we hopen dat we vanaf nu alles in grotere aantallen kunnen produceren.

Ik kan niet wachten tot ik zelf één van de jurken kan dragen! Helaas mag ik nog geen foto’s publiceren, want de looks zijn nog even geheim. Wat je kunt verwachten? Rock en zwart, maar ook vrouwelijk én sexy.

Vorige week werd ik door een vriendin van Bardi gevraagd om te figureren in haar videoclip. Supergaaf, ofcourse! Johanna – nu achtergrondzangeres van The Cranberries – is bezig met haar eerste, eigen album: ‘Johanna & The Dusty Floor’. De video is voor het nummer ‘Siren Calls’ en is geïnspireerd op de jaren 80. Back to oldskool!

Samen met de 2 andere danseressen.

Comments

comments