Kokos cakejes

Kokos is hot. Je kunt het gebruiken als beautyproduct en het is ook nog eens een hot fashion item, maar natuurlijk kun je het ook eten. Zie hier hoe je heerlijke kokos cakejes maakt.

Recept Kokos cakejes

Wat zit erin (cakejes van 1 cake)
– 200 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
– 200 gram bloem
– 150 gram suiker
– 1 zakje bakpoeder
– Rasp van 2 citroenen
– 3 eieren
– 110 gram geraspte kokos
– 100 gr poedersuiker
– Water

Extra nodig: bakblik, mixer (of keukenmachine) & houten stokjes om in de cakejes te prikken. Tip, geen houten stokjes? Je kunt ook rietjes gebruiken!

To do
Doe de bloem, boter en suiker in een kom en meng tot een egaal mengsel ontstaat. Voeg de eieren en citroenrasp toe en mix nog even door. Vet het bakbik in met wat boter en strooi wat bloem over de boter. Verdeel tot de bodem en randen bedekt zijn. Dit zorgt ervoor dat je de cake er later makkelijk uit krijgt. Zet de cake 30 tot 40 minuten in de oven en bak de cake gaar op 175 graden. Let op, blijf de cake in de gaten houden! Sommige ovens zijn krachtiger en dus sneller, sommigen doen er iets langer over. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Doe de kokos in een bakje en maak de suikerglazuur (ook wel ‘icing’ genoemd). Je maakt de glazuur door de poedersuiker in een kommetje te doen en hier een klein beetje water aan toe te voegen. Roer door en voeg net zoveel water toe tot je een dikkige glazuur krijgt. Dip dan alle blokjes cake eerst in de glazuur en daarna in de kokos. Steek er stokje of rietje in en serveer ze. ENJOY!

 

Comments

comments