DIY: Layered Smoothie

Een health freak ben ik absoluut niet. Groenten? Bah. Maar een smoothie? Yes please! Kennen jullie ook al de layered smoothie? Leuk om te serveren op een feestje…of als traktatie aan jezelf op een luie zondag.

Een layered smoothie is een smoothie die is opgebouwd uit twee kleuren. Het colour blocking onder smoothies if you will. De eerste stap (Stap 1) is om te beslissen welke kleuren je wilt mixen. Zelf koos ik voor roze (1 banaan + 6 stuks aardbeien + 6 stuks frambozen) en oranje (1 banaan+ 1 sinaasappel). 

Stap 2: De twee kleuren mix je apart in een blender. Belangrijk is om geen vloeibare drank hieraan toe te voegen. De smoothies moeten ‘appelmoes’-achtig van structuur zijn om ze te kunnen ‘layeren’. Stap 3: Schenk beide smoothies allebei in een ander glas en laat deze zo’n 15 minuten ‘opstijven’ in de koelkast.Stap 4: Nu is het tijd om te gaan colour blocken! Gebruik de smoothie met de meest vaste structuur onderop om te voorkomen dat de kleuren in elkaar gaan door lekken (in mijn geval: de roze laag). Je kunt de smoothie met de lichtere structuur in het andere glas schenken of (zoals ik) met een lepel dit nieuwe laagje er voorzichtig op leggen. En dit is het resultaat…   Gaan jullie dit ook eens proberen? Ik ben benieuwd!

Comments

comments