Lifestyle: mijn favoriete ontbijt

Ik hoef jullie vast niet meer te vertellen dat gezond ontbijten enorm belangrijk is. Het ontbijt geeft je energie om de dag door te komen. Doordat ik liever wat langer in bed blijf liggen dan dat ik een ontbijtje maak, komt het regelmatig voor dat ik zonder ontbijt de deur uit ga. Daar moest natuurlijk verandering in komen! Gelukkig heb ik nu een lekker ontbijt dat ik snel klaarmaak en zelfs onderweg kan opeten. 

Wat heb je hiervoor nodig?
Een goed sluitbare (weck)pot.
Muesli
Yoghurt
Fruit
Honing

Eigenlijk is het een heel simpel ontbijt dat niet fout kan gaan. Je bouwt je ontbijt op in verschillende laagjes. Ik begin met een laagje muesli. Ik koop altijd Speltmuesli Extra bij Albert Heijn.

Vervolgens een laagje yoghurt. Deze keer gebruik ik Low fat yoghurt omdat mijn ouders die toevallig in huis hadden. Voor yoghurt heb ik namelijk niet echt een voorkeur.

Zelf vind ik het heerlijk om door de yoghurt honing te doen om het geheel wat zoeter te maken. Dit hoef je natuurlijk niet te doen als je er niet van houdt of je kunt iets anders toevoegen zoals kaneel.

Tenslotte voeg je nog wat fruit toe. Ik kies altijd voor wat frambozen, bramen en banaan, maar dat is natuurlijk helemaal aan jou! Zo ziet je ontbijt er lekker vrolijk en kleurrijk uit.

Hier heb je dan je super snelle en gezonde ontbijtje! Wanneer ik weet dat ik de volgende ochtend haast heb, maak ik dit de avond ervoor al klaar en bewaar ik het in de koelkast. Wanneer je een goed afsluitbare pot gebruikt, kun je het eventueel ook meenemen en onderweg opeten.

Wat is jouw favoriete ontbijt? 

Comments

comments