LIFESTYLE: tips om hardlopen leuk te maken

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor veel mensen veel goede voornemens, zoals bijvoorbeeld elke week een rondje hardlopen. Maar hoe maak je dat nou leuk voor jezelf zodat je het ook echt vol kunt houden?

Ik heb hardlopen nooit leuk gevonden. Als je een jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik nu voor mijn plezier een rondje ren, had ik je niet geloofd. Toch ga ik nu graag naar buiten om een klein of lang rondje te gaan hardlopen. Ik geef je een aantal tips om hardlopen leuk te maken!

Download een hardloop app voor op je telefoon. Ik gebruik altijd Nike+, maar er zijn veel meer applicaties zoals RunKeeper of Evy. Deze kun je allemaal gratis downloaden!

In de Nike+ app kun je je gemiddelde afstand, route en snelheid precies bijhouden via GPS. Je kunt vrienden toevoegen, waardoor je tijdens het rennen gemotiveerd wordt door anderen en je kunt je eigen coach instellen. Wil je trainen voor een 5 kilometer run? Stel dit dan in bij je coach. Je krijg een dag van tevoren een melding van de Nike+ app waarin de afstand staat die jij de volgende dag moet rennen om je doel te bereiken.

Je kunt een muziek afspeellijst instellen die je tijdens je run wilt luisteren. Als je je eerste kilometer hebt bereikt hoor je dat in je oortjes. De muziek wordt even stil gezet en je krijgt te horen hoeveel kilometer je hebt gerend en wat je gemiddelde snelheid is. Dit wordt bij elke kilometer herhaald. Hier haal ik veel motivatie uit! Ook vertelt je ‘coach’ je wanneer je bijna je record hebt bereikt en wanneer je bijna de afstand uit je schema hebt bereikt… Je hebt dus eigenlijk je persoonlijke begeleiding!

Als je klaar bent met je run, kun je precies zien welke stukken je sneller of juist langzamer hebt gelopen. Je kunt je run delen via social media met een foto die jij tijdens je run hebt gemaakt. Want als je die 5 kilometer eindelijk heb gehaald mag je daar best trots op zijn!

Om hardlopen leuk te maken en om het vol te houden, zijn goede hardloopschoenen heel erg belangrijk. Niemand zit te wachten op blaren of op een blessure. Ik heb zelf hardloopschoenen met een demping in de zool, waardoor ik beter met mijn voet terecht kom en ik mijn knieën niet belast. Je kunt je het beste hiervoor laten adviseren bij een sportspeciaalzaak.

Ik vind hardlopen zo leuk geworden! Ik kan mijn gedachten helemaal loslaten en eventjes helemaal nergens aan denken. Het is eigenlijk een soort yoga voor mij geworden, ik kom erdoor tot rust.

Heb ik je al een beetje gemotiveerd? Nou, trek die hardloopschoenen maar aan en ga lekker een rondje rennen!

Comments

comments