Lynn: “Zo word je model in 5 stappen”

Ik krijg vaak berichtjes van jullie met de vraag: “Hoe word je model?”. Your wish is my command, dus zie hier mijn ‘zo word je een model’-stappenplan. Lees je mee?

Stap 1: Vind motivatie

Voordat je begint aan een modellencarrière moet je bedenken: “Waarom wil ik precies model worden?” Als het antwoord is: “Om beroemd te worden of om veel geld te verdienen,” is dit eigenlijk niet de baan voor jou. Dan ben je niet vastberaden genoeg om het vol te houden. De modewereld is namelijk keihard! We krijgen constant te horen dat we niet goed genoeg zijn, hebben enorm veel concurrentie en houden er vrij weinig aan over. Het leven van een model is niet glamorous! Dus denk goed na over je motivatie voordat je eraan begint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2: Just do it

Dus jij weet héél zeker dat dit je droom is? Then let’s do it! Nu denk je misschien: “Maar hoe dan?” De eerste stap is heel simpel: maak foto’s van jezelf (soms zijn vakantie foto’s ook genoeg) en verstuur deze naar een aantal modellenbureaus. Welke bureaus? Heel makkelijk. Google: “modellen bureau in Nederland” en stuur je foto’s naar de eerste tien bureaus die er professioneel uitzien. Een aantal goede zijn onder andere: Elite, Ulla Models, Touché Models, Paparazzi Models en Max Models.

Als je foto’s wilt maken die er iets professioneler uitzien, vraag dan een vriendin om ‘casting polaroids’ voor je te maken (dat zijn die foto’s die ze tijdens een casting – vaak met een polaroid camera – maken om te zien hoe je op de foto staat). Maak foto’s van jou in bikini of simpele zwarte kleding waarin je lichaam goed te zien is. Elk model heeft polaroids, die moeten we elke 3-6 maanden updaten. Hier zijn twee voorbeelden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijk voor goede polaroids: maak ten minste één close-up portret, één half body en één full body foto – zowel van voren als van de zijkant. Simpele kleding en een make-uploos gezicht zorgen ervoor dat agencies zien hoe je er écht uitizet, waardoor ze je potentie beter kunnen inschatten. Tot slot: polaroids zijn het mooiste in daglicht.

Stap 3: Zorg goed voor jezelf

Om een model te worden, moet je meer kunnen dan er leuk uitzien op foto’s. Er zijn bepaalde maten waaraan je moet voldoen, zodat je in de kleding van designers past. Het is belangrijk om gezond en fit te blijven! Eet veel groente, sport regelmatig en doe een lekker maskertje op voor een mooie huid. Eigenlijk helemaal niet zo vervelend ;)!

Stap 4: Blijf Groeien

In het geval dat een bureau je heeft geaccepteerd: gefeliciteerd! Ze zien modellenpotentie in je en gaan je helpen met het maken van een mooi portfolio. Is het je niet gelukt? Blijf zoeken naar bureaus en oefen met het doen van fotoshoots. Maak samen met je girlsquad wat foto’s!

Stap 5: Repeat 

Weinig meiden hebben het geluk om op straat te worden gespot en opeens beroemd te worden. De meeste modellen werken heel hard om beter te worden en te blijven groeien. Betere foto’s, betere baantjes: het is een vicieuze cirkel. Het belangrijkste is: als je dit écht wilt, geef dan nooit op en blijf proberen!

Liefs,

Lynn

Bella Hadid en Kendall Jenner winnen model of the year awards
> Elite Model look 2017: Do you want to become a model?

Comments

comments