Maak je eigen veren ketting

Je weet inmiddels wel dat ik het leuk vind om mijn armbandjes, kettingen en ringen zelf te maken. Het is weer tijd voor een nieuw diy project! Vandaag heb ik een veren ketting gemaakt met katoendraad.

Dit heb je nodig voor je veren ketting:

Metaaldraad


Katoendraad. Je kunt zelf bedenken hoeveel kleuren je gaat gebruiken. Ik heb voor drie kleuren gekozen, maar één kleur of meerdere kleuren kan natuurlijk ook.


Ok, allereerst knip je een stukje metaaldraad van 10 cm en buig je een rondje met een rondbektang aan de bovenkant van je metaaldraad.


Knip daarna je katoendraad. Ik heb weer voor 10 cm gekozen en heb per kleur ongeveer 25 draadjes geknipt.


Knopen maar! Knoop de draadjes om je metaaldraad. Maak er wat moois van.


Het is best saai dat knopen, maar met een leuke film of serie (Orange Is the New Black in mijn geval) ben je voor je het weet klaar. Uiteindelijk komt het er dan zo uit te zien.


Volgende stap: leg je ‘veer’ op een papiertje en bestrijk ‘m een beetje met lijm. Alle draadjes moet je naar beneden trekken, zodat het op een echte veer begint te lijken. Laat alles even drogen.


Nu kun je ‘m als een echte veer knippen.


Hij lijkt eigenlijk een beetje op een blaadje, vind je niet? Anyway: nu kun je door het kleine ringetje aan de bovenkant nog een ringetje doen en deze vastmaken aan een ketting. Ik heb gewoon een oude zilveren ketting gebruikt.


Blaadje of veer: hij is af!


Ik vond het eindresultaat zo leuk, dat ik er maar gelijk een paar oorbellen van heb gemaakt. Precies met dezelfde stappen, maar dan heb ik oorhaken aan de bovenkant gebruikt. En: ik heb de katoendraden iets langer gelaten, zodat ze een beetje hangen, zie je?

Een leuk diy project als je thuis bent en even niks hebt te doen. Je bent dan zo weer wat mooie sieraden rijker. Veel plezier!

Comments

comments