Malta met EF

Minka Walraven is naar Malta geweest met EF!

“Malta is maar een klein landje, maar er zijn zo veel leuke dingen te doen! Ik ben er nu twee keer geweest voor twee weken en als het aan mij ligt, ga ik er volgend jaar weer naartoe! Maar behalve van het mooie weer genieten en veel activiteiten doen, heb ik er natuurlijk ook wat geleerd.

Vorig jaar ging ik voor het eerst met EF op vakantie, ook naar Malta en ik vond het er zo leuk dat ik er dit jaar weer heen ging. Het is een prachtig land waar je veel kunt doen, er worden veel activiteiten georganiseerd door de school. Zo kun je bijvoorbeeld Malta’s mooie witte zandstranden met azuurblauwe zeeën bezoeken of gaan shoppen in Valletta, de hoofdstad, maar ook kun je watersporten doen zoals wakeboarden of kanoën.

Het verblijf is in een hotel, niets mis mee, de kamers waren ruim genoeg voor vier personen. De school bevond zich op de begane grond van het hotel en op de bovenste verdieping was het privézwembad van de school! Dat was zeker een plek waar je me vaak kon vinden, was het niet voor de zwembadlessen zelf, was het wel om gewoon te zwemmen of zonnen.

Ik heb een intensieve cursus gedaan, dat houdt in dat ik wat meer lessen dan normaal had, in plaats van 20 uur les per week had ik 26 uur les per week. En ook al had ik meer lesuren dan de meeste mensen, met de meeste activiteiten heb ik gewoon mee kunnen doen, en dat heb ik dan ook zeker gedaan!

Ook ben ik naar summeranza geweest, dat is een groot feest dat jaarlijks wordt gegeven door EF zelf, vorig jaar ben ik daar niet heen gegaan, omdat ik niet in de periode dat het feest was in Malta was. Dit jaar ben ik dus wel geweest en het was echt supergaaf, NERVO trad een groot gedeelte van de avond op en ook dat was super!

Ik mis Malta en de mensen daar heel erg. De begeleiding is ook echt super daar, die mis ik ook, dus als het aan mij ligt ga ik er volgend jaar gewoon weer naartoe! Mijn vakantie met EF was echt geweldig! Ik baal er enorm van dat die twee weekjes zo snel zijn gegaan!”

Iets voor jou?
Zie jij jezelf ook wel in het buitenland een cursus of stage volgen? EF staat voor ‘Education First’ en verzorgt taaltrainingen, taalreizen, academische programma’s en culturele uitwisselingen. EF heeft meer dan 400 scholen in zo’n 50 landen. Check voor meer info www.EF.nl!

Comments

comments

Tags