Curaçao report: Martje’s week in foto’s

Al sinds een maand vertoef ik voor een ‘minor’ – 4 dagen stage en een ochtendje school  – op Curaçao. Een hele stap als je bedenkt dat ik nog nooit in mijn eentje naar het buitenland ben geweest. En nu ga ik hier voor 5 maanden wonen! Toch raad ik je aan; krijg je de kans om voor een tijdje in het buitenland te werken of studeren, doe het dan sowieso. Weten wat ik hier beleef? Bekijk mijn week in foto’s!

Hoewel het vieze studentenhuis en de – voor een fashionlover als ik –grote mode shock me soms doen verlangen naar mijn eigen appartementje in hip Amterdam, vermaak ik me hier prima. Wie wil er nou niet elk weekend zonnen op het strand? Iedere avond is er wel een strandfeestje te pakken en als je écht goed zoekt zijn er hier en daar hippe tentjes en winkeltjes te vinden. In menig restaurant kun je voor een studentenprijsje heerlijk eten en de Mac Donalds zit om te hoek. Helaas verzorgt laatstgenoemde een iets wat mindere stemming in bikini op het strand, waardoor ik van de een op de andere dag een sport/health-freak ben geworden. Iets opsteken van mijn healthy-tips? Hou Fashionista dan in de gaten.

Vanaf nu zal ik je af en toe laten meegenieten van mijn avontuur in ‘Martje’s week in foto’s’ en daarnaast hoop ik de mode en beauty geheimen van Curaçao met je te kunnen delen. Wie weet wat we er van kunnen leren!


Niet zo gezond maar wel budget-proof en mega lekker; een Pina colada tijdens het happy hour op het strand!

Mijn vriendin en ik worden hier  ‘die meisjes met die doeken in hun haren’ genoemd.. ze snappen blijkbaar niet dat sjaaltjes in je haar hip kunnen zijn, haha.

Heerlijk uiteten; pasta met gamba’s!


Een van het prachtige paar hakken dat voorbij kwam tijdens de Carnavals parade. Die vrouwen lopen hier zo’n 10 kilometer op.. ik doe het ze niet na.


Soms verveel ik me (je moet hier op alles 3 keer zo lang wachten als in Nederland) maar gelukkig kan tekenen overal.

 


Een echte Curaçaose Betido; gemalen fruit naar keuze met ijs. Je kunt ze op elke hoek van de straat halen bij dit soort leuke tentjes. Gezond en lekker!


Op het strand ging ik voor een gezonde snack; reepjes wortel, paprika en komkommer met yoghurt-dressing. Super simpel om thuis te maken.

 

Comments

comments