Met EF naar New York

Lieke van Hulsbergen (19) vertrok voor 6 maanden naar The Big Apple: New York. Om daar te wonen, naar school te gaan én stage te lopen bij een modeontwerper.

Vet! Waarom New York?
“Ik heb er altijd van gedroomd om een tijdje in New York te wonen. Na mijn middelbare school wist ik nog niet of ik iets met mode of economie wilde gaan doen, dus volgde ik in New York met EF een talencursus en Fashion & Design-lessen. Ook liep ik de laatste 3 maanden stage bij ontwerper Piazza Sempiome in Manhattan.”

Hoe zag je dag eruit?
“In de ochtend volgde ik Engelse lessen en ’s middags kreeg ik les in mode en design. De laatste 3 maanden liep ik 2 dagen in de week stage bij ontwerper Piazza Sempiome.”

Waar verbleef je?
“Op een campus met allemaal andere studenten. Ik sliep op de kamer bij een Mexicaans en Italiaans meisje. De badkamer en wc moest ik delen en er werd in een cafetaria voor ons gekookt.”


Hoogtepunt van je reis?
“De stage, en dat ik toen besefte dat ik echt iets met mode wil gaan doen. Ik doe nu de opleiding International Business, maar ik wil na mijn opleiding weer naar Amerika om een master Fashion te gaan doen. Ook Halloween was heel bijzonder om mee te maken – we hebben echt gefeest en iedereen was verkleed.”

Wat deed je in je vrije tijd?
“Shoppen! Ik kwam met één koffer en ging met 3 koffers terug. En New York bekijken. De stad slaapt echt nooit, daar hou ik echt van: je hebt altijd veel mensen om je heen. Ook maakte ik tripjes naar Washington en Boston.”

Iets voor jou?
Zie jij jezelf ook wel in het buitenland een cursus of stage volgen? EF staat voor ‘Education First’ en verzorgt taaltrainingen, taalreizen, academische programma’s en culturele uitwisselingen. EF heeft meer dan 400 scholen in zo’n 50 landen. Check voor meer info www.EF.nl!

Comments

comments