Mijn grote hobby: longboarden!

Fietsen? Dat doe ik bijna niet meer. Niet omdat ik lui ben hoor.. maar ik heb een vervoersmiddel dat veel leuker is: een longboard!


Bijna een jaar geleden is het alweer dat ik voor het eerst op een longboard stapte en sindsdien ben ik er helemaal verslaafd aan. Het gevoel dat je krijgt wanneer je hard van een heuvel af rijdt is onbeschrijfelijk, dat moet je gewoon een keer meegemaakt hebben. Ik ga er op naar school en in mijn vrije tijd ben ik vaak op mooie plekken rond aan het rijden.

Ik krijg vaak de vraag of het nu moeilijk is om het te leren. Nee, de basis is super simpel en na een middagje oefenen heb je het gewone rijden wel redelijk onder de knie. Op YouTube vind je genoeg video’s over hoe je het beste op je plank kan staan en hoe je moet afzetten. Een longboard is langer en breder dan een gewoon skateboard dus je staat stabieler op de plank. Je moet gewoon even aan het gevoel wennen. Wanneer je verder wil gaan dan de basis, dus echt de bergen in of dancen (danspasjes op je board) bijvoorbeeld, zal het wel moeilijker worden. Maar dat is juist leuk, een beetje uitdaging! Ik heb nu een jaar lekker rond gecruised en deze zomer wil ik het dancen gaan leren.


Zelf heb ik een board van Xtensionboards. Ik heb er super zachte wieltjes onder laten zetten zodat ik fijn door de stad kan rijden. In de stad zijn nogal veel verschillende soorten tegels en behoorlijk wat steentjes, maar daar rijd ik met gemak overheen.


Wil jij ook graag longboarden? Dan raad ik je aan om naar de skateshop te gaan. Als je aan een medewerker laat weten naar wat voor board je op zoek bent en wat je uiteindelijk wil gaan doen met je board dan kan hij je goed helpen met het vinden van een perfect board voor jou. Het aanschaffen van een longboard is een behoorlijke investering, dus vooral lekker veel boards proberen zodat je zeker met de goede naar huis gaat.


Hierboven zie je een video van mijn zus en ik tijdens een tocht door de heide.

Wat vind jij van longboarden?

Comments

comments