NIEUW: Paris & La Mode

Even mezelf voorstellen: Hester Velthuis, 23 jaar, al 2 jaar woonachtig in Parijs en de komende 2 maanden stagiaire in het meest kleurrijke modehuis van deze stad: JC de Castelbajac. Voor Fashionista blog ik over mijn stage bij de ontwerper.

Geen idee wie ontwerper Jean Charles de Castelbajac is? Ga dan eens naar YouTube en bekijk Lady Gaga’s leren boevenjurk met wolkenkrabberhoge schoudervullingen in de videoclip van haar nummer ‘Telephone’. Zijn kleding is momenteel volop in beeld. Toch is de designer, voor zijn jongere fans beter bekend als JC/DC, niet pas recent bekend geworden. Hij begon zijn eigen modehuis op 20-jarige leeftijd (in 1969!), en gaat inmiddels al heel wat generaties mee. Iconen als Andy Warhol, Elton John, The Sex Pistols en Madonna waren al fan! De ontwerper kleedde zelfs paus John-Paul II en zijn 5.500 monniken voor de ‘World Youth Days’ in 1997.

Mijn eerste dag
JC/DC’s studio ligt in een wat rustigere buurt van Parijs, pal aan de gracht. Er is een bescheiden deur met aan weerszijden ijzeren ornamenten van het bedrijfslogo. Binnen vallen me direct alle foto’s van sterren en celebrities in kleurrijke creaties van JC de Castelbajac op; de Charlie’s Angels, Eddy Murphy, Katy Perry, M.I.A., Dita von Teese, Fergie, The Gossip-zangeres Beth Ditto, Mark Ronson, Beyoncé en veel (voor mij nog onbekende sterren) meer. Ik word op mijn eerste dag voorgesteld aan het productieteam. Wow! Het lijkt wel of er een bom is ontploft op hun verdieping; overal kleuren, prints, knuffels, kleding, boeken, knipsels en tekeningen. Met dit team ga ik de modeshow mee voorbereiden. En die is al snel… op 2 oktober tijdens Paris Fashion Week!

De ontwerper
Jean Charles de Castelbajac heeft zijn eigen bureau op een tussenverdieping uitkijkend over de studio. Op zijn bureau ligt een berg schilderijen van Mickey Mouse. Als ik word voorgesteld aan hem, vraagt hij of ik de muziekgroep Ctrl+Alt+Del al ken. Ik heb ze nog nooit gehoord, dus draait hij vrolijk de volumeknop nog wat harder. Ik voel me hier meteen thuis: een grachtenpand vol met kleurrijke kleding, vriendelijke mensen. Kan niet wachten om te beginnen!

Comments

comments