Oh My Rotterdam: Het nieuwe shoppingmekka

Ik als echte Rotterdammert vind het natuurlijk superleuk als er nieuwe winkels openen in mijn stadje. De meeste ‘grote’ winkelketens hebben een filiaal in Amsterdam en dat is toch wel een aardig stukkie reizen. Gelukkig komt daar nu verandering in. Rotterdam is booming! Ik laat jullie zien welke winkels er binnenkort te vinden zijn in Rotjeknor.

Grootste H&M van Europa
Mijn favoriete winkels zijn toch wel H&M en Primark. Laat Rotterdam nou net de grootste H&M-vestiging van Europa krijgen! Het filiaal in de Koopgoot zal een flinke verbouwing ondergaan. De nieuwe vestiging zal in oktober 2014 haar deuren openen en heeft een oppervlakte van 4500 m². Ook de Primark opent een nieuwe shop in Rotterdam. Naast de vestiging in het Alexandrium, komt er nu ook in september een Primark in Rotterdam Zuid, in winkelcentrum Zuidplein. In september zal de nieuwe primark zijn deuren openen.

Denim Heaven op de Kruiskade
7 For All Mankind, hét denimlabel, gaat haar derde Nederlandse flagship store – na Amsterdam en Den Haag – vestigen in Rotterdam aan de Kruiskade 61, vlakbij de Lijnbaan. Daarmee komt Rotterdam in een mooi lijstje van steden als Parijs, Londen, Berlijn en Milaan die ook een 7 For All Mankind winkel hebben. De exacte datum van de opening is nog niet bekend.

Everyday = Weekday
Van hetzelfde grote fashion concern als H&M komt ook het budgetmerk Weekday. Sinds augustus 2012 heeft Weekday een winkel in Amsterdam, maar aan het Beursplein in Rotje komt er in oktober nu ook een. De vestiging in Rotterdam krijgt een oppervlakte van 550 m². Weekday is een concept waar creatieve mode te vinden is voor een betaalbare prijs. Het ontstaan van de naam Weekday is een grappig verhaal! De originele naam van Weekday was ooit Weekend, omdat de zaak alleen in het weekend was geopend. Maar door het grote succes ging de winkel elke dag open en veranderde ze de naam toepasselijk in Weekday.

Monki: Een zee van kleding
Last but not least, opent het supertoffe Monki in oktober 2014 haar tweede Nederlandse vestiging in Rotterdam. Voor de inrichting van dit filiaal gebruikt Monki haar nieuwste concept: Sea of Scallops. Monki beschrijft ‘Sea of Scallops’ als een shopping journey die je meeneemt naar de onderwaterwereld. Gezellig winkelen tussen de waterplanten en gezonken schepen. Klinkt spannend! De winkel komt naast zusje Weekday aan het Beursplein te zitten.

In totaal vijf nieuwe openingen! Ik ben zelf vooral erg benieuwd naar de grootste H&M-vestiging en het nieuwe Monki-concept. Komen jullie binnenkort ook shoppen in Rotterdam?

 

Comments

comments