HOW TO: oogschaduw blenden

Ben jij niet zo’n held in het aanbrengen van oogschaduw? Creëer jij altijd donkere vlekken terwijl je eigenlijk de kleuren mooi in elkaar wilt laten overlopen? Dan heb ik misschien wel de ultieme tip voor jou!

Bij het blenden van oogschaduw komt het vaak voor dat ik teveel donkere oogschaduw pak waardoor er een donkere vlek boven mijn oog ontstaat. Tegenwoordig gebruik ik een andere manier om mijn oogschaduw aan te brengen waardoor er heel makkelijk een mooie overloop ontstaat.

Als eerste breng ik een natuurlijke kleur oogschaduw aan op mijn hele ooglid en op mijn wenkbrauwbot. Als je een oogschaduw in de kleur van je huidskleur op je wenkbrauwbot aanbrengt, kun je heel makkelijk de donkere oogschaduw hierin laten vervagen.

Dit is misschien het allerbelangrijkst van het blenden: een schone kwast! Ik gebruik mijn blend-kwast van Real Techniques. Het is belangrijk dat de kwast een beetje fluffy is, waardoor je de harde lijnen makkelijk kunt vervagen. Het is ook erg belangrijk dat de kwast schoon is! Als er nog wat restjes donkere oogschaduw in zitten, krijg je alsnog die donkere vlekken.

Met een donkerbruine oogschaduw zet ik een streep in mijn arcadeboog. Ik zet een dikke, slordige streep. Het maakt dus echt niet uit hóe je de streep in je arcadeboog zet, als hij maar in je arcadeboog zit ;-).

Met de schone blend-kwast ga ik over de streep heen. Ik maak bewegingen van links naar rechts en andersom. Ik ga heen en weer over mijn hele ooglid, ook naar boven. De oogschaduw wordt nu makkelijk vervaagd en door de schone kwast creëer je geen donkere vlekken. Nu kan het wel zo zijn dat je je oogschaduw iets teveel hebt geblend, waardoor het nu bijna niet meer zichtbaar is. In dat geval kun je gewoon weer bij de eerste stap beginnen, net zolang je de perfecte kleur hebt gecreëerd!

En het resultaat: geen vlekken maar een perfecte overloop, jippie!

 

Heb jij deze manier van blenden wel eens geprobeerd?

Comments

comments