OOTD: Chanel inspired

Coco Chanel is een echte inspiratie bron, ze is de grondlegger van de famous little black dress en de minimalistische stijl. Comfortabele casual elegance: daar ging het haar om. Haar ontwerpen bleken tijdloos, hierdoor bleven ze decennia lang geliefd. Door twee simpele elementen te combineren met een zwart jurkje ga je al gauw terug naar de jaren 20 maar met een moderne-touch!


De jurk, het vest en de hoed zijn de elementen van deze outfit.
Je kunt nooit fout gaan met een basic zwart jurkje. Dit is eigenlijk een zomerjurkje van dunne stof, maar wie zegt dat je deze niet in de winter kunt gebruiken? Stijl hem simpelweg met een dikke panty en warm vest. Dit vest is van Shoeby en zit super lekker door de goeie kwaliteit van het breisel. De kleuren en de manier waarop dit vest is geweven in ruitpatronen, doet me denken aan chanel’s klassieke vest/jasje dat deel was van haar beroemde mantelpakken.

Doordat het nu kouder is en je jou jurkje nog meer naar dit seizoen wilt trekken, kun je lekker dikke sokken aantrekken. Ik gebruik kniekousen die ik oprol en een stuk boven mijn blokhakken laat uitsteken voor een speels effect.


Dit zwarte hoedje, die ik op de Albert Kuyp markt heb gekocht, maakt de outfit af waardoor alles samen valt tot één geheel die je doet denken aan de jaren 20. Chanel ontwierp immers deze hoeden in haar tijd als begin van de garçonne stijl, waarbij ze zich heeft laten inspireren op mannelijke fashion.
Om de outfit nog wel fris en modern te houden, heb ik voor deze stoffen tas gekozen in plaats van de klassieke chanel bag. Deze leuke tas is van modemusthaves.com. De grote blokhakken en oorbellen moeten dit moderne effect versterken.

Voeg nog een mooie passende ketting toe (gevonden tussen de sieraden van m’n oma) en vergeet natuurlijk je rode lipstick niet lady’s!

En onthou:
” A girl should be two things: Classy & Fabulous” – Coco Chanel

Comments

comments