Paiq: Tinder maar dan omgedraaid

Eigenlijk is het gewoon een dating-app net als Tinder, maar dan omgedraaid: de app Paiq. Bij Tinder zie je foto’s en soms een handjevol interesses, maar bij Paiq zie je géén foto’s en wordt je juist gematcht op basis van je interesses. Tijd voor mij om deze app eens te testen!


Na je aanmelding ontvang je eerst een vragenlijst zodat er gekeken kan worden naar wie je bent en wat je interesses zijn. Aan de hand van jouw antwoorden word je gematcht met iemand. De app en website bestaan trouwens al een paar jaar.


En dan is het wachten op je eerste match! Het matchen gaat automatisch, daar hoef jij verder niets voor te doen. Je krijgt gewoon een melding wanneer er een nieuwe match is. Tot nu toe zijn al mijn matches trouwens ook uit mijn eigen woonplaats geweest. De foto heb ik niet bewerkt. Als je een nieuwe match hebt krijg je een wazige foto van diegene te zien en hoe meer je met elkaar chat, hoe duidelijker de foto wordt.


Je krijgt een chatlijst met al je matches er in en zoals je ziet zijn sommige foto’s duidelijker dan andere. Dat komt omdat ik met hen dus langer heb gechat. Wel gek hoor, dat die foto’s steeds minder wazig worden. Ik heb al een paar keer gehad dat iemand er heel anders uit zag dan ik had verwacht.


En toen kwam ik er dus achter dat er wel een Tinder-element in de app zit.. Foto bewonderaars heet het hier. Je kunt foto’s van mannen beoordelen en zij die van jou. In een lijstje kun je zien welke mannen jou hoog hebben beoordeeld. Als ik een van die mannen er leuk uit vind zien kan ik diegene aantikken om er vervolgens mee te chatten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog geen een heb aangeklikt! Ik vind het zelf best zonde dat dit element er in zit, want het matchen op basis van interesses maakt het juist zo leuk.

Ik vind het idee van de app heel leuk, maar zelf heb ik hem maar drie daagjes gebruikt. Waarom? Ik ben een beetje klaar met de dating-apps. Maar als jij het wel leuk vindt dan is dit zeker wel een aanrader. De app is gratis te downloaden in de Appstore en in de Google Play store.

Heb jij deze app al eens geprobeerd?

Comments

comments