Paris Fashion Week

Hester Velthuis is stagiaire in het meest kleurrijke modehuis van Parijs: JC de Castelbajac. Voor Fashionista blogt zij over haar stage bij de ontwerper.

“Zo’n twee weken voor de show begonnen we met het team uit de kleding van de Lente/Zomer 2013-collectie outfits samen te stellen om te showen tijdens Paris Fashion Week. Bijna nooit worden tijdens een modeshow àlle kledingstukken gebruikt, daarvoor is de show vaak te kort. De meeste modeshows hebben een bepaald thema of inspiratie. De JC de Castelbajac show heette dit seizoen EL DORADO – en bestond uit kleding met een tropische insteek. Hij gebruikte prints van palmbladen, krokodillenleer, safaripakjes…. Maar ook futuristische inspiratie is te zien in deze collectie dankzij het gebruik van plastic, zilver en wit leer.


Het hele weekend werd besteed aan fittings; dan worden modellen gekozen en krijgen ze outfits toegewezen en doorgepast. De dinsdagochtend van de show, was iedereen om 8 uur ter plaatse. De showlocatie? Een grote kerk aan de chique Rue Saint Honoré, in hartje Parijs. Lichten werden opgezet, backstage waren cameramannen aan het filmen, make-up- en haarstylisten installeerden zich in de kleedruimte en wij zetten de kledingrekken klaar. De ontwerper zelf kwam aan en werd meteen bedolven onder de camera’s en interviewers.

Om half 1 gingen de deuren open en stroomde de zaal vol. Backstage stond iedereen klaar, modellen aangekleed, de haarstylisten renden nog tot op de laatste minuut heen en weer om wat plukjes weg te kammen danwel volume in te blazen. Toen hoorden we de eerste drumbeats van de muziek van de Duitse dj Superpitcher; met het geluid van een zingende paradijsvogel was de show begonnen!

Nadat alle modellen over de catwalk hadden gelopen, ging ontwerper Jean Charles de Castelbajac als laatste op om zijn fans toe te zwaaien en nam een hele groep interviewers en fotografen in zijn kielzog mee terug backstage. Daverend applaus klonk er door de kerk. Champagne kwam al te voorschijn voordat alle modellen zich weer hadden omgekleed, en razendsnel werd alles in de bus geladen om terug naar de studio te rijden. Wat waren we als team blij met het succes. En dan is het nu afwachten op de recensies….”

Comments

comments