Pennyboard vs longboard

Het zal je vast niet zijn ontgaan. Pennyboards en longboards zijn erg populair. Ook ik ben er vaak mee op pad. Nu is de vraag: schaf ik een longboard of een pennyboard aan? In deze post vertel ik mijn ervaring en mening die je hopelijk helpt om te kiezen. 

Al een tijdje ben ik in het bezit van zowel een longboard als een pennyboard en met beide ben ik erg blij! Persoonlijk gebruik ik meer mijn pennyboard dan mijn longboard. Dit heeft bepaalde redenen. Het is daarom slim om vooraf te bedenken wat je met een penny of longboard wilt gaan doen.

Bedenk eerst goed bij jezelf of je het echt wilt. Het is zonde als je er namelijk veel geld aan uitgeeft en het vervolgens alleen maar in de schuur staat. De pennyboard heb ik voor mijn verjaardag gekregen en de longboard heb ik zelf gespaard, aangezien die ook veel duurder is.

Een Penny Board is kleiner dan een longboard en geschikt voor kortere afstanden. Je kan er natuurlijk ook langere afstanden mee rijden, maar omdat ze niet op iedere weg even lekker rijden, lijkt mij dat niet prettig. Als je langere afstanden wilt gaan rijden raad ik je een longboard aan. Met een longboard ga je namelijk sneller zonder al te veel inspanning. Met een pennyboard moet je namelijk meer *moeite* doen om vooruit te komen, met een longboard gaat dit een soepeler. Probeer zelf even uit wat jij het fijnste vindt.

Een longboard is fijner voor langere afstanden. Als ik snel naar de supermarkt of school wil pak ik mijn pennyboard, wanneer ik langere afstanden wil rijden gebruik ik liever mijn longboard. Bij een pennyboard struikel je eerder over een steen of stoep rand. Dit gebeurd niet snel bij een longboard.

Doordat je met een longboard meer vaart kunt maken is mij is wel aangeraden om bescherming bij een longboard te dragen. Vrienden van mij waren nogal koppig en hebben dit niet gedaan. Sommige hebben daar lelijke verwoningen aan overgehouden!

Daarnaast vinden de meeste meisjes een pennyboard wat meer fashionable omdat ze in mooiere kleuren of patronen te krijgen zijn. Hier heb ik zelf niet echt naar gekeken tijdens het aanschaffen. Ik heb een mint-kleurige pennyboard die ik natuurlijk erg mooi vind, maar voor de rest maakt het mij niet zoveel uit, als hij maar lekker rijdt!

Bij een longboard komt ook veel meer kijken. Ik kreeg mijn pennyboard en die is dan meteen ready to use. Bij een longboard moet je je afvragen waar je het voor wilt gaan gebruiken: lange afstanden, freestylen, sliden etc. Daarop worden vervolgens je board en wielen aangepast. Het beste is om naar een winkel te gaan en je wensen te bespreken met de verkoopmedewerker. Die weet er alles van en kan jou goed helpen! Check ook de post over longboarden van Jennie.

Wil jij nu ook graag een penny? Kijk eens rond op de website van Urban Outfitters. Het dragen van bescherming is ook zeer belangrijk dus gebruik die dan ook zeker!

Ben jij team longboard of team pennyboard? 

Comments

comments