Pharrel & Robin Thicke moeten 7.3 miljoen betalen voor ”Blurred Lines”

”Blurred Lines” artiesten Pharrell Williams en Robin Thicke moeten 7.3 miljoen dollar betalen vanwege copyright rechten! De rechter heeft besloten dat ”Blurred Lines” té veel op Marvin Gaye’s ”Got To Give It Up” lijkt. Lees hier het hele verhaal!

2013 was een goed jaar voor Pharrell Williams en Robin Thicke. 2015 begint alleen niet zo lekker. De twee moeten ondanks (of juist dankzij) hun succes met ”Blurred Lines” 7.3 miljoen dollar betalen aan de familie van Marvin Gaye! Het lied zou te veel op Gaye’s ”Got To Give It Up” uit 1977 lijken.

Pharrell gaf in de rechtbank toe dat de twee heel erg op elkaar lijken en dat het net lijkt of je hetzelfde liedje afspeelt. Hij zei dat ze dezelfde feel hebben- dat het niet gekopieerd is.
Robin Thicke on the other hand zei dat hij niks met het schrijven van het liedje te maken had (en gooide Pharrell zo voor de bus). Later nam hij dat terug en vertelde dat hij juist jaloers was op Pharrell. Hij nam later erkenning op voor het liedje, omdat hij ook wat erkenning voor het schrijven wilde.

”Ik eiste alle erkenning op voor het liedje, maar Pharrell heeft het hele liedje geschreven.”

In 2014 vertelt Robin in een interview met GQ Magazine dat ”Got To Give It Up” een van zijn favoriete nummers was en dat hij tegen Pharrel gezegt had dat ze een nummer moeten maken met dezelfde feel. Niet erg gunstig voor hun rechtzaak dus!

Maar niet alleen ”Blurred Lines” werd onder vuur gezet. Ook Robin’s nummer ”Love After War” zou gestolen zijn van Marvin Gaye’s ”After The Dance”. ”Blurred Lines” heeft in totaal 17 miljoen dollar opgebracht, waarvan 5,6 miljoen naar Robin ging. De Gaye familie vindt dat Robin hen in totaal 40 miljoen dollar schuldig is.

Wat denken jullie, hebben Robin Thicke en Pharrel het lied gekopieerd?

Luister de beide liedjes hieronder!

Comments

comments